Dat vindt Rob Ehrens maar niets. Ook omdat er steeds sneller blessures optreden bij paarden. “Ik maak me er eigenlijk elke dag druk over. Er zijn veel meer paarden met blessures dan vroeger.”
Tien paarden optimistisch
De bondscoach denkt voor de Olympische Spelen van Tokio over tien paarden te kunnen beschikken. “En dan ben ik optimistisch, want als ik moet vertrekken naar Tokio is het maar de vraag of die combinaties er klaar voor zijn.”
Beste paard voor dochter
Ook Emile Hendrikx, van Stal Hendrix in Baarlo, zegt dat het niet bijzonder is wanneer iemand met een zak geld op komt dagen. “Ze zoeken gewoon naar de plek waar ze de beste paarden voor hun dochter kunnen krijgen. Als wij het juiste paard hebben, komen ze ook bij ons. En ze werken met budgetten waar niemand tegenop kan. Dan kun je ook geen nee meer zeggen.”
Bron: Sportnieuws/Limburger
Die leeg loop van goede paarden is er altijd geweest. Buitenlanders hebben meer geld voor een goed paard over dan Nederlanders . Dat laatste is niet helemaal waar. Alleen de coördinatie en begeleiding om goede paarden ontbreekt te veel in Nederland. Als er wordt gesproken “Het geld regeert”is dat een slechte uitspraak, want dat is niet zo. Ik zie hele goede paarden voor veel geld naar het buitenland vertrekken en 6 weken later staan ze weer bij de verkoper. Het paard past dan niet bij de nieuwe eigenaar in het nieuwe systeem (management). Het paard krijgt stress en is bijna niet meer te rijden. Met een smoes en een leuk veterinair rapport, wordt het paard weer terug gestuurd. Ik zeg altijd “De kansen liggen op straat” maar je moet die kansen wel zien. Rob, er is hoop en er is nog tijd om een team te vormen. De paarden zijn er alleen de rest nog.
Als de eigenaar al huis, auto, eten en drinken heeft en een inkomen wat doet zij/hij dan met die bak geld voor dat paard? Nóg een huis en auto kopen? Of paard gewoon goed verzekeren en genieten van de sport? Waar een wil is, is een weg.
Quote Ehrens: >> Ook omdat er steeds sneller blessures optreden bij paarden. “Ik maak me er eigenlijk elke dag druk over. Er zijn veel meer paarden met blessures dan vroeger.”<< Zou dat dan toch iets met de huidige fokkerij en rijmethodes van doen hebben?
Karel de Lange, U heeft helemaal gelijk. Het gaat om het” Herstellende vermogen” van het paard dat door de sport belast wordt. Moeder natuur heeft dat aan al onze paarden meegegeven maar in ons vijf sterren hotel werkt dat niet. Komt nog bij dat veel jonge paarden te veel radiologische afwijkingen vertonen op het steunweefsel. Dit fenomeen zien wij ook bij de humane-sport. Jonge sporters die te snel geblesseerd zijn. Oorzaken zijn makkelijk aan te wijzen, maar er iets tegen doen is iets anders. Men kijkt, (ook in de wetenschap) meestal de andere kant op. Het blijft een menselijk verhaal. Als je als mens het probleem niet kan oplossen ga je de norm wijzigen.