Ga naar hoofdinhoud

Sanne Thijssen en Marco Kutscher geven elkaar de hand

Sanne Thijssen, hier met Carado 3. Foto: Equitext.

In de Medium Tour finale over 1.40m zaten de 19 barrage combinaties elkaar flink op de hielen. Zeven Nederlandse combinaties waagden een poging, maar meer dan een ex aequo klassering op plaats vier voor Sanne Thijssen zat er niet in. Thijssen deelde haar plaats met Duits topruiter Marco Kutscher. De winst werd opgeëist door diens landgenoot, Hendrik Sosath, met de zelfgefokte Lady Lordana.

“Ik had zelf niet verwacht dat ik bovenin zou eindigen, dus dat is al een meevaller. Dat ik mijn plaats moet delen Marco Kutscher, dat is alleen maar mooi. Het is toch niet de minste ruiter. Tevens reed ik vandaag niet het snelste paard, maar qua instelling is hij super”, vertelt de Limburgse amazone. Thijssen zadelde voor de finale de tienjarige Carado 3 (v. Cornado Nrw). Concullega Kutscher reed met Casallvano (v. Casall) eveneens een tijd van 44.04 seconden.

Hof Sosath

De laatste starter in de barrage, Hendrik Sosath, liet met zijn stuurmanskunst de kwaliteiten van Lordanos-nazaat Lady Lordana zien. De twaalfjarige Oldenburg-merrie uit een moeder van Landor S, gefokt door de familie Sosath, finishte na een knappe rit in 41.23 seconden. De top drie van de Medium Tour finale bestond verder uit Cameron Hanley en BWP-merrie Loukas de La Noue (v. Malito de Reve). Het paar klokte 42.96 seconden, net een seconde rapper dan Thijssen en Kutscher. Op twee eindigden Oostenrijker Felix Koller en Chaccbay (v. Chacco-Blue) in een tijd van 42.64.

Toch winst voor Stal Thijssen

Toevallig klokte Sanne Thijssens’ partner Kevin Jochems eveneens een ex aequo tijd in de twee ster 1.40m proef (8e plaats). Beide ruiters namen nadien deel aan het Master springen van het Citaverde College. Sanne’s zus Mel organiseerde de nationale competitie samen met een aantal klasgenoten voor een schoolopdracht bij De Peelbergen. Jochems moest in deze 1.45m proef eveneens een collega voor laten gaan. Renee de Weert, ook in dienst van Stal Thijssen, stuurde Grand Blanc (v. Tangelo van de Zuuthoeve) het snelst rond. Daarmee verwees de Brabantse amazone, die officieel nog herstellende is van een gebroken heupkom, Jochems naar plaats twee en Wil Schellekens naar de derde plaats.

Voor alle internationale uitslagen, klik hier.

Bron: persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook