Ga naar hoofdinhoud

Scott Brash niet te kloppen met Hello Mr President

Scott Brash met Ursula XII Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De zege in de Equita Masters van Lyon ging zaterdagavond met afstand naar Scott Brash met Hello Mr President. De Britse ruiter stuurde de negenjarige AES-ruin, waarmee hij in augustus ook de 5* Grand Prix in Londen won, anderhalve seconde sneller foutloos rond dan de concurrentie.

In totaal bleven slechts drie combinaties foutloos in deze  tweefasen rubriek over 1.,60m en Mark McAuley was met Miebello (v. Flyinge Quite Easy) goed voor de tweede snelste tijd. De Ierse ruiter was met zijn rit in 39,56 seconden met de schimmelruin weliswaar een stuk langzamer dan Brash met zijn rit in 37,98 seconden, maar op zijn beurt wel zowat vijf seconden sneller dan Janika Sprunger.

Top drie

Sprunger had voor deze rubriek Ninyon (v. Nintender) gezadeld, die ze pas kort onder het zadel heeft en stuurde de OS-hengst in 46,14 seconden foutloos rond. Daarmee maakte het Zwitserse duo de top drie compleet.

Snelste tijd

De snelste tijd was van de thuisrijdende Olivier Robert met Vangog du Mas Garnier (v. Cornet Obolensky), maar deze combinatie liep vier strafpunten op en moest daardoor genoegen nemen met de vijfde plek achter Christian Ahlmann. Ahlmanns Colorit (v. Coriano) bleef keurig van het hout, maar kwam met een tijdfout aan de finish.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook