Ga naar hoofdinhoud

SFN Zenith springt zich in kopgroep

Jeroen Dubbeldam met Zenith. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Jeroen Dubbeldam en SFN Zenith zijn weer op de goede weg. Vandaag op de openingsdag van CSI Genève liet het duo een gedegen foutloos rondje zien en waren daarmee de beste Nederlandse combinatie in deze rubriek.

Na een korte wedstrijdpauze na CSI Ommen afgelopen zomer heeft Jeroen Dubbeldam de inmiddels veertienjarige Rash R-zoon weer volop in de wedstrijdsport. Begin november reed het duo zich al in de prijzen in het Slowaakse Samorin. Daarna op Jumping Maastricht noteerde het duo een mooie foutloze ronde in de 4*-rubriek. Dit weekend verschijnen Dubbeldam met de ruin waarmee hij zowel Europees- als Wereldkampioen werd aan de start in Genève.

Gedegen ronde

Het duo wat al veel samen presteerde reed vandaag een rustige ronde met veel overmacht. Zenith toonde dat hij met de hoogte van 1,45 meter kan spelen. In de laatste fase van het parcours leek het nog even spannend te worden toen de ruin de oxer van de dubbelsprong toucheerde, maar de balk bleef in de lepels liggen. Het duo noteerde een tijd van 62,71 seconden, wat ruim tien seconden langzamer was dan de overtuigende winnaar Pius Schwizer met Balou Rubin R (v. Balou du Rouet).

Naast Dubbeldam deden meer ruiters van wereldformaat het rustig aan in deze openingsrubriek. Zo eindigden Kevin Staut, Daniel Deusser, Marcus Ehning, Gregory Wathelet, Darragh Kenny, en Scott Brash onder Dubbeldam met een schone lei. Mclain Ward en Harrie Smolders wonnen het niet van de tijd en kregen strafpunten achter hun naam genoteerd.

Nederlandse origine

De rubriek over 1,40 meter kwam op naam van de oorspronkelijk uit Nederland afkomstige Edwin Smits. Smits komt al sinds ruim tien jaar uit voor Zwitserland. Hij noteerde met Lantaro von Hof overtuigend de winnende tijd van 54,50 seconden.

Lisa Nooren deed ook goede zaken in deze rubriek. In het zadel van de VDL Groep Centora de Wallyro wist ze nipt voor de kersverse Wereldkampioen, Simone Blum met DSP Alice, te blijven. Nooren nam de elfde prijs in ontvangst.

Klik hier voor de uitslagen met de filmpjes van de parcoursen.

Bron: Horses.nl

Eén reactie op “SFN Zenith springt zich in kopgroep

  • Marcel Dufour

    Dat Zenith niet verkocht werd is het beste dat kon gebeuren voor dat paard en de eigenaren.
    Laat Jeroen nou maar gewoon dat paard blijven rijden tot zijn pensioen dan gaan er nog hele mooie dingen gewonnen worden door ze.
    Heus, hij zal er ook wel eens een paar naar beneden springen maar hij gaat ook hele dikke proeven 3x nul lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook