Ga naar hoofdinhoud

Smolders, Kraut en Van der Vleuten maken dienst uit

Harrie Smolders met Zinius Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

In de rubriek voor aanvang van de Global Champions League werd er al een titanenstrijd geleverd. Harrie Smolders kon met de ervaren Zinius een voorsprong van bijna een seconde maken op de Amerikaanse Laura Kraut. Hiermee sleepte hij de overwinning ter waarde van ruim zes duizend euro binnen.

Smolders finishte met de Nabab de Reve-zoon in 29,31 seconden. Hij was daarmee de enige ruiter die onder de dertig seconden bleef. Laura Kraut volgde op de tweede plaats met de tienjarige Curious George (v. Codex One). De Amerikaanse had 30,14 seconden nodig foutloos het parcours over 1,45 meter af te leggen.

Vader en zoon

Maikel van der Vleuten had slechts 0,04 seconden meer nodig met Beauville Z (v. Bustique) en maakte daarmee de top drie compleet. Ook zijn vader Eric deed goede zaken en eindigde als zevende met Djoost Again (v. Cantos).

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook