Ga naar hoofdinhoud

Sprunger en Bacardi VDL op podium Wereldbeker Sharjah

Janika Sprunger met Bacardi VDLFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Afgelopen weekend was Sharjah het toneel voor de 5* Wereldbeker wedstrijd van de Arabische League. De overwinning bleef in eigen huis bij Abdullah Humaid Al Muhairi. Janika Sprunger reed de Corland-zoon Bacardi VDL de top drie binnen.

Elf combinaties mochten na de eerste ronde in de tweede ronde aan de start verschijnen. Na de tweede ronde zette Al Muhairi met Cha Cha Cha (v.Chacco Blue), die voorheen gereden werd door onder andere Kent Farrington, de Wereldbeker op zijn naam. De foutloze ronde in een tijd van 43,12 van het duo werd beloond met 49.500 euro.

Top drie

Net na Al Muhairi leek Shane Breen met Ipswich van de Wolfsakker (v.London) de overwinning op te gaan eisen. De tijd van 42,60 was snel genoeg, maar helaas gooiden vier strafpunten roet in het eten voor de Ier, waardoor Breen terugviel naar plaats tien. Janika Sprunger reed met Bacardi VDL een tijd van 43,79 en eindigde uiteindelijk op een derde plaats. Als laatste starter deed Evelina Tovek met Dalila de la Pomme (v.Taran dl Pomme) nog een poging de winst weg te kapen. De Zweedse kwam met 43,78 seconden net tekort en nestelde zich op plaats twee net voor Sprunger.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook