Ga naar hoofdinhoud

Thierry Rozier’s Venezia d’Ecaussinnes geblesseerd in Lausanne

Thierry Rozier met Venezia d'Ecaussinnes Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het Franse team raakt voor het EK in Rotterdam een van zijn pijlers kwijt. Thierry Rozier's Venezia d’Ecaussinnes (v. Kashmir van Schuttershof) raakte in Lausanne in de Grand Prix geblesseerd en zal een tijd op rust moeten. Rozier was opgenomen in het Nations Cup team voor het CHIO in Aken, wat voor de Fransen de laatste selectie voor de Europese Kampioenschappen is.

Thierry Rozier was met een goed seizoen bezig met de veertienjarige sBs-merrie Venezia d’Ecaussinnes. Zo was het paar dubbel nul in de landenwedstrijd in La Baule waar Frankrijk derde werd. In Lausanne werd Rozier nog tweede in de 1,55m-proef met de merrie, maar in de Grand Prix trok Rozier zijn paard terug na enkele ongebruikelijk fouten.

Na de wedstrijd bleek bij onderzoek door de dierenarts dat Venezia een peesontsteking had opgelopen. De blessure is niet ernstig, maar het paard kan een tijd niet ingezet worden.

Bron Grandprix-replay.com

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook