Ga naar hoofdinhoud

Titel Master Hengst in Stuttgart naar Con Spirit

Daniel Dassler met Con Spirit. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op de German Masters in Stuttgart is de titel Master Hengst dit jaar ten deel gevallen aan Con Spirit (Cornet Obolensky x Acorado I). De dertienjarige DSP-hengst is onder het zadel van Daniel Dassler actief op het hoogste niveau in de springsport en heeft zich de afgelopen jaren steeds weer bewezen als fokhengst.

Con Spirit werd op driejarige leeftijd kampioen van de Zuid-Duitse Hengstenkeuring in München en kreeg zelfs de ultieme tien voor het vrijspringen. Op zevenjarige leeftijd nam hij deel aan het Wereldkampioenschap voor Jonge Springpaarden in Lanaken en sprong een jaar later al internationaal op 1,60 meter. Ook in de fokkerij laat Con Spirit van zich horen. Inmiddels is een zestal zonen goedgekeurd als dekhengst en dochter Pepita Con Spita (mv. Come On) deed goede zaken op het WK in Lanaken.

Master Hengst

De titel Master Hengst werd dit jaar voor de elfde keer uitgereikt en viel eerder ten deel aan hengsten als CentoEmbassy IIImperio en DSP Belantis. Vorig jaar was het de Hannoveraanse dressuurhengst Tannenhof’s Fahrenheit (Fidertanz I x De Niro) die geëerd werd.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook