Ga naar hoofdinhoud

Top tien voor drie Nederlanders in openingsrubriek Praag

Jérôme Guery en Garfield de Tiji des Tempeliers Foto: LGCT / Stefano Grasso

De eerste 5*-rubriek in de Tsjechische hoofdstad kreeg donderdag een Belgische winnaar. Jérome Guery was net iets sneller foutloos aan de finish dan de concurrentie en eiste daarmee de zege op. De Nederlandse ruiters eindigden niet in de top 5 in deze 1,45/1,50m-rubriek op tijd in Praag, maar Jur Vrieling en Eric en Maikel van der Vleuten eindigden wel in de top tien.

Guery had Garfield de Tiji des Templiers gezadeld voor deze rubriek en was niet het allersnelst, dat was Bassem Mohammed met Argelith Squid (v. Salito), maar met 54,55 seconden wel het snelst foutloos.

Top drie

Piergiorgio Bucci volgde Guery met een rit in 54,77 seconden met Cochello (v. Casall) en bleef daarmee op zijn beurt Martin Fuchs met Cristo (v. Cristo) een paar tienden van een seconde voor. Het Zwitserse duo klokte af op 55,01 seconden.

Nederlanders

Vrieling zadelde Zypern III voor deze openingsrubriek op tijd en liet de Casall-dochter het snelst van de drie Nederlanders in de top tien foutloos rondgaan. Daarmee eindigde hij op de zevende plek. Vrieling werd gevolgd door Eric van der Vleuten met Zigali P S (v. BMC Kigali) op de achtste plaats en Maikel van der Vleuten volgde met de Indoctro-dochter Arera C op de negende plek.

Later vanavond staat de kwartfinale voor de GC Prague Super Cup op het programma. Deze rubriek begint op 21.00 uur.

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook