Ga naar hoofdinhoud

Vader en zoon Van der Schans in top drie 7YO Oliva

Update
Wout-Jan van der Schans, hier met G As-Bombay. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Wout-Jan en Patrick van der Schans zijn de dag goed begonnen in het Spaanse Oliva met hun jonge paarden. Het tweetal eindigde op de tweede en derde plek in de 1,35m-rubriek voor zevenjarige paarden. Hendrik-Jan Schuttert en Michael Greeve hadden beiden vier strafpunten en eindigden niet in de top vijf.

Mikolaj Baranski was met Juggle Baraka (v. Etoulon VDL) met afstand goed voor de snelste foutloze tijd. De Poolse ruiter kwam in 35,67 seconden aan de finish met de KWPN-ruin en dat was bijna twee seconden sneller dan de concurrentie.

Top drie

Patrick van der Schans had Jager (v. Numero Uno), waarmee hij de afgelopen week al twee keer een rubriek won in Oliva en een keer vierde werd, gezadeld voor deze rubriek en liet de hengst in 37,61 seconden foutloos over de eindstreep galopperen. Wout-Jan van der Schans volgde met A.S. Eden (v. For Fashion) met een tijd van 37,96 seconden op de klok en maakte daarmee de top drie compleet.

Plek 10 en 11

Schuttert eindigde met Onslow (v. ) op de tiende plek met vier strafpunten en hij werd gevolgd door Greeve met Jetplane (v. Whitesnake) op de elfde plaats.

Zesjarigen

Bij de zesjarigen mocht Van der Schans jr zich opnieuw als tweede opstellen, deze keer met A.S. Fury (v. Quiwi Dream), waarmee hij vorige week internationaal op dit niveau debuteerde en direct zijn eerste overwinning op naam schreef. In de rubriek van vandaag was de overwinning voor de Britse Bethany Knight met Kingston (v. Emir R).

Uitslag zevenjarigen
Uitslag zesjarigen

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook