Ga naar hoofdinhoud

Verrichtingskampioen F-One USA tweede in 1,45m GP Oliva

F-One USA (v. Toulon) - Foto: Jacquelien van Tartwijk

De inmiddels negenjarige F-One USA (Toulon x Tangelo van de Zuuthoeve) is met Ben Maher lekker onderweg dit weekend. De voormalig KWPN-verrichtingskampioen pakte vrijdag zijn eerste vette pot (2.500 euro met een vierde plaats in een 1,45m) en plakte daar vandaag nog een tweede plaats in de 1,45m Grote Prijs van Oliva achteraan waarmee hij voor Maher 6.000 euro opstreek. 

De door Roelof Bril en Wiet ten Brinke gefokte F-One USA werd als vijfjarige verkocht aan Neil Moffit, die hem in eerste instantie aankocht voor Nick Skelton, maar de samenwerking tussen de twee heren kwam ten einde. Zo kwam F-One USA op stal bij Ben Maher en die bracht hem vorig najaar voor het eerst internationaal uit. De inmiddels geruinde F-One USA die inmiddels ook een paar 1,50m parcoursen in de benen heeft, won tot op heden nog niet veel. Daar kwam dit weekend verandering in, in één keer kwam 8.500 euro achter zijn naam te staan.

Winst voor Stijn Timmerman

De Belg Stijn Timmerman won de afsluitende Grote Prijs van de MET-tour dit weekend. Hij deed dat met Katanga van het Dingeshof (Cardento x Tornado).

Uitslag

Bron: Horses.nl

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook