Ga naar hoofdinhoud

Mede-eigenaar springpaard Carollo ontzet door optreden Andy Kocher

Andrew Kocher (USA) & Carollo, winners of the 2019 ATCO Queen Elizabeth II Cup (1.60m) © Spruce Meadows Media/Mike Sturk
Onlangs won Andy Kocher met de Chacco-Blue zoon Carollo de ATCO Queen Elizabeth II Cup op Spruce Meadows. Met de pas 10-jarige ruin wist de Amerikaan foutloos te blijven in de 5* 1.60 m rubriek en de overwinning op zijn naam te schrijven. De ruin was zichtbaar vermoeid na drie zware rondes, maar werd ondanks dat toch aan de start gebracht in de loodzware derby daags erna. Roy Wilten, mede-eigenaar van Carollo, heeft er geen goed woord voor over en reageert ontzet als hij ziet hoe Andy Kocher met het welzijn van 'zijn' paard omgaat.

Roy Wilten had Carollo zes jaar volledig in zijn bezit en is nu nog mede-eigenaar. Hij kent het paard als geen ander. Hij is dan ook sterk verontwaardigd bij het zien van de handelwijze van Andy Kocher. Via Facebook laat Wilten weten “verdrietig te zijn” dat er zo met het welzijn van paarden wordt omgegaan en er niet ingegrepen wordt bij het zien van duidelijke tekenen van vermoeidheid.

Video

Ook is hij verontwaardigd over de video van Andy Kocher waarin hij Carollo, die zichtbaar vermoeid is, belachelijk maakt. Hij roept via Facebook op om niet langer de andere kant op te kijken, maar op te komen voor het welzijn van onze paarden.

Bekijk hier de video

Bron: Horses.nl/Facebook

2 reacties op “Mede-eigenaar springpaard Carollo ontzet door optreden Andy Kocher

 • jan jonas

  Jammer dat dit kan gebeuren. Als het paard niet meer hersteld na werk raakt zij/hij verzuurd in zijn weefsel. Het paard raakt snel vermoeid en dat is snel vast te stellen. Stewards hadden een dierenarts moeten waarschuwen, maar helaas zijn stewards daar niet voor opgeleid. Een paard moet altijd beter worden van zijn werk. Als dat niet het geval is, is het paard een patient.

 • van den wuwer

  Hier is maar 1 schuldig : de ruiter
  Het wekt al vraagtekens op dat je een paard de volgende dag start na een overwinning van een zware proef de dag voordien maar het is al helemaal niet te vatten dat je na een fout toch blijft doorrijden !!
  Ik zou nooit aan zo een ruiter mijn paard toevertrouwen
  mvg
  luk vd wouwer
  kelfshof

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.