Ga naar hoofdinhoud

Wedstrijdpensioen voor John Whitakers Argento

John Whitaker met Argento. Foto: Jacques Toffi / www.arnd.nl

John Whitakers Argento (v. Arko III) gaat met wedstrijdpensioen. De bij  Zangersheide-, AES- en Holsteingoedgekeurde hengst verhuist naar de Franse stoeterij Béligneux le Haras en wordt vanaf nu fulltime ingezet voor de fokkerij.

Argento is dit jaar achttien jaar geworden en  zal via de Franse stoeterij in heel Europa beschikbaar zijn voor de fokkerij.

Carrière

Whitaker sluit een mooie carrière af met de hengst. Het duo won maar liefst achttien keer een grand Prix in hun gezamenlijke loopbaan. Alleen al in 2015 won hij de 5 *GP’s van München, Rome, Amsterdam, Villach-Treffen en Hong Kong.

Het afgelopen jaar eindigde het duo negen keer in de top vijf van rubrieken van 1,40m en hoger en ook nog een keer in de top tien. Ze kwamen voor het laatst gezamenlijk in actie in Valence afgelopen augustus, nadat ze eerder die maand in Ommen ook al succesvol waren.

 
Bron: FB

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook