Ga naar hoofdinhoud

Weite Oldenziel gaat internationale toppers voorbij in hoofdnummer CSI Zuidwolde

Weite Oldenziel, hier met Ofichem's Amirda. Foto: Jacquelien van Tartwijk

Niet een internationale topruiter zoals Jack Ansems, Jur Vrieling of Frank Schuttert maakte vandaag de dienst uit in het hoofdnummer van CSI Zuidwolde maar regionale held Weite Oldenziel ging er met de overwinning vandoor. In het 1,45 m direct op tijd sprong hij met de thuisgefokte Ofichem's Finn (v. Zirocco Blue VDL) naar de allersnelste tijd en mocht daarmee terecht de hoofdprijs ophalen.

Weite Oldenziel reed tot nu tot een handjevol CSI’s en alleen op Nederlandse bodem. Na een aantal top tien klasseringen pakte hij vandaag zijn allereerste internationale zege door zijn schimmelruin Finn in de snelle tijd van 58,73 seconden door het parcours te sturen.

Nederlands feestje

De volledige top vijf van deze hoofdrubriek werd bezet door Nederlanders. Jack Ansems zette met Fliere Fluiter (v. Zirocco Blue VDL) de tweede tijd van 60,28 seconden neer. Jur Vrieling deed er met Griffin van de Heffinck (v. Castelino van de Helle) 60,96 seconden over en volgde daarmee op de derde plaats.

Slagter en Schuttert

Amanda Slagter en Cornet Blue PS (v. Chacco-Blue) sloten met 61,80 seconden aan op de vierde plaats en Frank Schuttert maakte de top vijf compleet. Hij finishte met Nikias Vd Bisschop (v. Echo van T Spieveld) in 61,88 seconden.

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.