Ga naar hoofdinhoud

Willem Greve wint in Maastricht overtuigend met Zypria S

Willem Greve hier met Zypria S Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Willem Greve won vanavond met de elfjarige Zypria S de Van Mossel Prijs in Maastricht. Met een foutloze en strakke ronde van 39.12 seconden bleef hij de Belg Jèrome Guery met Kel'Star du Vingt Ponts ruim een seconde voor in de barrage.

Jur Vrieling was met Dallas VDL niet zo gelukkig – de laatste hindernis in de barrage zorgde voor strafpunten. Zij bleven daardoor achter Kim Emmen en Delvaux die een tijd van 40.23 neerzetten en daarmee de derde plaats binnensleepten.

Twaalf strafpunten

De Ierse Darragh Kenny en Extra van Essene ging het helaas niet zo goed af. Hij verliet met maar liefst 12 strafpunten het parcours. Ook de Amerikaan Wilton Porter reed de barrage niet foutloos en bleef daarmee op een vijfde plaats hangen met de Cassini I-zoon Caletto Cabana.

Verdrietig nieuws

Eerder vandaag nog werd bekend dat Greve’s voormalige Grand-Prix paard Maximum Joe op twintigjarige leeftijd ten gevolge van een koliek was overleden.

Klik hier voor de uitslagen

Bron:Horses.nl

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook