Ga naar hoofdinhoud

Winnaar Olympisch teamgoud Flora de Mariposa na zware blessure weer thuis

Flora de Mariposa onder Penelope LeprevostFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Na de blessure opgelopen op 30 december op het 4* CSI in Liverpool kon Flora de Mariposa van eigenaresse Geneviève Mégret niet terugkeren naar haar stal, maar moest de merrie meer dan drie maanden worden behandeld in de veterinaire kliniek van Liverpool. Deze week kon de getalenteerde vos van For Pleasure eindelijk terugkeren naar haar stal in Clarbec. Het paard dat in Rio de Janeiro bijdroeg aan het Olympische teamgoud van Frankrijk zal nu rustig verder herstellen in Normandië.

In december 2018 verscheen de door Herman de Brabander gefokte vosmerrie onder springruiter Félicie Bertrand aan de start op het CSI4* in Liverpool. In het 1.45 m parcours maakte de merrie helaas een verkeerde landing en was direct stokkreupel. Ze werd direct afgevoerd naar een kliniek waar een peesblessure werd geconstateerd. Voor een vroegtijdig einde van haar springcarrière werd gevreesd.

Springcarrière

Eerder werd de vosmerrie gereden door Pénélope Leprovost en in 2015 werd ze door het Franse hippische magazine l’Eperon uitgeroepen tot Paard van het Jaar. Met de Franse amazone nam Flora de Mariposa onder andere deel aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en de Wereldruiterspelen in 2014 in Caen.

Op de facebookpagina van Haras de Clarbec is het volgende te lezen:

” Tot onze grote vreugde is onze kampioen Flora de Mariposa terug op Haras de Clarbec! Ze zal in alle rust haar herstel in Normandië voortzetten. Met dank aan het veterinaire team van Liverpool  dat haar sinds het ongeluk uitstekend heeft verzorgd. We bedanken iedereen voor de vele steunbetuigingen die te lezen waren op de sociale media van stoeterij Clarbec. Laten we hopen dat deze onvergetenlijke veertienjarige vos snel zal herstellen!”

Bron: Horses.nl/Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook