Ga naar hoofdinhoud

Zweeds feestje in GP Gothenburg

Naast de Wereldbekerfinales dressuur en springen stond er in Gothenburg ook nog een gewone 5*-Grand Prix op het programma. In deze rubriek voor combinaties, die niet aan de WB-finale deelnemen, hielden  Rolf-Göran Bengtsson, Irma Karlsson en Stephanie Holmén de eer in eigen land met de eerste, tweede en derde plaats. Gudrun Patteet was de enige buitenlander, die foutloos bleef in de barrage, zij werd vierde.

Bengtsson was met Oak Grove’s Carlyle (v. Casall) met afstand de snelste foutloze in de barrage van de 1,55m-Grand Prix. De Zweed klokte af op 33,27 seconden en dat was ruim twee seconden sneller dan Karlsson en Chacconu.

Drie keer foutloos

Voor Karlsson en de Chacco Blue-ruin is dit het derde foutloze optreden op rij in Gothenburg. In de openingswedstrijd over 1,40m afgelopen donderdag kreeg het duo alleen een tijdfout, maar de volgende dagen zetten de twee snelle foutloze ritten neer, die de derde plek in de 1,50m-rubriek van vrijdag en de tweede plek in de GP van zaterdag opleverden.

Top vier foutloos

Holmèn was met de dertienjarige Flip’s Little Sparrow (v. Cardento) goed voor de derde foutloze tijd van 36,60 seconden. Hiermee was de Zweedse amazone weliswaar ruim een seconde langzamer dan haar landgenote, maar op haar beurt ook weer een seconde sneller dan Patteet met  Sea Coast Valdelamadre Clooney (v. Centauer Z). De Belgische amazone, die naar Gothenburg kwam om met  Sea Coast Pebbles Z (v. Picasso Z) mee te doen aan de WB-finale, maar deze aan haar neus voorbij zag gaan, eindigde daarmee voor de tweede keer op de vierde plek met de hengst in Gothenburg.

 

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.