Ga naar hoofdinhoud

Zwolle trekt nog altijd grote namen

Jeroen Dubbeldam - Roelofsen Horse Trucks Gioia van het Neerenbosch Jumping Zwolle 2018 © DigiShots

Zwolle International was eerder een begrip. Sinds vorig jaar staat het driesterren concours weer op de agenda en nog altijd trekt het grote namen. Het concours in De IJsselhallen mag volgende week opnieuw rekenen op een zeer sterk deelnemersveld.Van de ruim tachtig ruiters uit veertien verschillende landen met een startbewijs voor Jumping Zwolle, heeft bijna de helft een top-500 klassering op de wereldranking.

Jeroen Dubbeldam, ambassadeur van het evenement en zelf ook van de partij met een aantal paarden, verwacht zinderende sport. “Echt mooi om te zien dat een aantal goede namen van vorig jaar er opnieuw bij zijn, zoals Marcus Ehning die vorig jaar een rankingproef won en de Grote Prijs en Alberto Zorzi, wedstrijdruiter van Jan Tops. Als zulke ruiters het eerste jaar komen is dat leuk, maar als ze niet weerkomen dan is dat vaak geen goed teken.”

Nederlandse toppers

Uit de top-100 ter wereld strijden Maikel van der Vleuten, Marc Houtzager, Frank Schuttert, Jur Vrieling, Bart Bles, Kevin Jochems en Leopold van Asten voor Nederland mee. Ook Eric van der Vleuten, Gerco Schröder, Willem Greve, Lisa Nooren en Michael Greeve zijn erbij. Ruiters die afgelopen outdoorseizoen regelmatig op het hoogste niveau en in landenwedstrijden aan het werk te zien waren. Stevige concurrentie zullen bijvoorbeeld de Ier Mark McAuley, de Duitsers Tobias Meyer en Felix Hassmann en de Belg Pieter Clemens bieden en ook Michael Whitaker komt samen met zijn zoon Jack aan de start.

Bron: Horses.nl/Persbericht

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook