Ga naar hoofdinhoud

Colestus weigert eerst dienst, maar wint daarna

Christian Kukuk, hier met Colestus - Foto: Equitaris/Wegener
Het leek er even op dat het helemaal geen tweede omloop werd voor Colestus (v. Cornet Obolensky) en Christian Kukuk in de eerste ronde van het Duits kampioenschap in Balve. De schimmelhengst weigerde om de ring voor een tweede keer in te gaan. Het leek er even op dat de hengst van Ludger Beerbaum het liefst zo snel mogelijk van Balve naar zijn eigen stal in Riesenbeck wilde terugkeren. Het lukte Kukuk toch om hem te overtuigen en eenmaal in de ring liet de hengst zich weer van zijn beste kant zien.

Colestus springt op het hoogste niveau nog wat wisselend. Echte grote prijzen heeft hij nog niet gepakt. Hij kan het wel, maar of hij er altijd zin in heeft is een tweede.

HorseTelex ranking

Zijn ‘kunnen’ is ook genetisch duidelijk. De Cornet Obolenksy x Stakkato-hengst staat al langere tijd boven aan op de HorseTelex Results E-ranking voor jonge springverervers. In deze klasse (oudste nakomelingen 9 jaar/minstens 20 nakomelingen) lijkt Colestus niet van de eerste plaats te krijgen.

Lees ook: Kukuk en Diedrichsmeyer aan de leiding in Balve

Bron: Horses.nl

Eén reactie op “Colestus weigert eerst dienst, maar wint daarna

  • sven

    Hoe vaak je dit wel niet hoort: ” maar bij de jonge paarden doet hij het goed ” . Jaja……., maar bij de volwassen paarden doen ze het in de meeste gevallen ” minder goed “. Cornet is zwaar overgewaardeerd en de nakomelingen zijn te duur op veilingen ! Met z’n allen achter de hengst aanlopen doet de fokkerij geen goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.