Ga naar hoofdinhoud

Heijligers verstoort Limburgs thuisfeestje in Grote Prijs

Rob Heijligers met FFw88 op CH Midden-Limburg. Foto: Eva van den Adel

Vlug als de wind ging Rob Heijligers vanmiddag in de 1.50m Grote Prijs van CH Midden-Limburg rond met FFw88 (v. Azteca Vdl). Met zijn rit verwees de Brabander Stal Hendrix’ stalamazone Sophie Hinners met Vittorio en Michel Hendrix met Don Diablo HX naar plaats twee en drie. “Ik kon in de laatste lijn zo lekker gasgeven”, zegt Heijligers met een glimlach van oor tot oor.

Reden tot glimlachen had de Astense ruiter zeker, want naast de 2500 euro aan prijzengeld, kreeg hij tevens een Longines horloge en een tal van andere extra prijzen uitgereikt. In de nationale 1.50m proef reden 42 deelnemers binnen, waarna 12 combinaties elkaar in de barrage het vuur aan de schenen legden.

Stal Hendrix in de bocht

Als tweede starter zette Michel Hendrix met de KWPN goedgekeurde hengst Don Diablo HX (v. Vittorio) de tijd op scherp in 37.37 seconden. Om vervolgens door Hendrix’ stalamazone Sophie Hinners geklopt te worden. De Duitse stuurde Vittorio 8 (v. Valentino) 0.5 seconden rapper door de finishlijn.  Teddy van de Rijt was met Itcho Van ’t Ruytershof de enige die succesvol de voorlangs optie naar de laatste hindernis afrondde. De amazone finishte in 38.18 seconden, goed voor de vierde plaats.

Geslaagd

Heijligers, gadegeslagen door diens familie en de eigenaresse van de negenjarige FFw88, haalde de nodige seconden in door een knappe eindsprint in de laatste lijn. “Het is nu het derde concours op rij dat ik in de laatste lijn zo lekker door kan rijden en een voorwaartse afstand al op 20 meter zie. Dit paard pakt ook zo fijn aan, echt geweldig. Ik verstoor hier wel een thuisfeestje, maar een geslaagd concours mag de organisatie sowieso vieren”. Michel Hendrix werd uiteindelijk alsnog gefeliciteerd als beste ruiter van het concours.

Bron: persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Lees ook