Ga naar hoofdinhoud

Jos Verlooy flikt het opnieuw en blijft aan de leiding in BK

Jos Verlooy met Varoune. Foto: Jacquelien van Tartwijk

Voor aanvang van het Belgisch kampioenschap hoopte titelverdediger Jos Verlooy te beginnen met een plek in de top 10. Maar het werd veel meer dan dat. Op de eerste dag pakte hij met Varoune (v. Verdi) de overwinning en vandaag in het tweede onderdeel waren ze opnieuw foutloos. Daarmee gaat het duo aan de leiding in het BK bij Zangersheide in Lanaken.

Regerend reservekampioen Pieter Clemens stond met Quintini (v. Quintender) na de eerste manche zesde en klimt dankzij een foutloze tweede ronde op naar de tweede plaats. Zijn naaste concurrenten lieten alle drie één strafpunt voor tijd optekenen. Zo zakte Nicola Philippaerts met Zayado (v. Cayado) van de tweede naar de derde plaats. Yves Vanderhasselt gaat met Jeunesse (v. Eldorado vd Zeshoek) van plaats drie naar vier. Ook Nathan Budd kwam de ring uit met één stafpunt wegens tijdsoverschrijding en staat nu vijfde met Cashpaid J&F (v. Casall).

Zaterdag ontknoping

Morgen is het rustdag. Zaterdag wordt de finale met de top 16 gesprongen over twee omlopen. Daarin start leider Jos Verlooy als laatste met nul strafpunten. De top 10 staat op minder dan één springfout van Verlooy.

https://www.facebook.com/clipmyhorsebel/videos/339166803898380/

Uitslag

Tussenstand kampioenschap

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.