Ga naar hoofdinhoud

Nationaal Springen op het podium: Roelofsen Trucks 1m45 GP zege voor Tani Joosten

Menig nationaal springconcours heeft startlijsten die meer tot de verbeelding spreken dan die van internationale 1 of 2*-wedstrijden. Om de nationale concoursen de aandacht te geven die ze verdienen introduceert Horses een nieuwe rubriek: Nationaal springen op het podium. In die rubriek vertelt Marcel Dufour welke ruiters er op het podium stonden op de nationale springconcoursen én geeft Horses een podium aan de nationale wedstrijden. Met afgelopen weekend ' Roelofsen Trucks 1m45 GP zege voor Tani Joosten'.

In Hellendoorn werd afgelopen weekend het nationaal concours hippique verreden met als klapstuk de eerste wedstrijd van de Roelofsen Trucks Winter Classics. Een serie wedstrijden over 1m45 rubrieken met een rijkelijk gevulde prijzenpot.

1m30 Stal Wiefferink & Scherphof Assurantiën Prijs

De dag werd begonnen met een rubriek van 1m30 hoog in twee fasen. Met 85 deelnemers op de lijst mocht over animo niet geklaagd worden. Nadat de laatste deelnemer de ring had verlaten werd duidelijk dat Wybe Scholten met Eveshka (v. Up To Date) het beste resultaat van de rubriek had neergezet waardoor hij uiteraard ook tot winnaar werd gekroond.

Sylvia Holterman leek met Inclusive GR (v.Glasgow van het Merelsnest) de tijd van Scholten te gaan verbeteren maar op het eind van haar parcours moest ze een keer terug en dat was genoeg vertraging om het net niet te halen.

Voor Jarno Hesselink met Mister Medal gold dat minder aangezien het gat tussen zijn tijd en die van de eerste twee aanzienlijk was. Desondanks een fraaie derde plaats van de 85. Tessa Delger met Melodie (v.Aganix De Seigneur) en Lysanne Kruizinga met Legenster (v.Baltic VDL) mochten zich als respectievelijk vierde en vijfde opstellen in de prijsuitreiking.

Wiebe Scholten neemt zijn eerste prijs in het 1m30 in ontvangst

1m35 Handelshuis Schuttert Prijs

Het 1m35 had met 68 starters niet veel minder deelnemers dan het 1m30 en dat maakte de spanning er niet minder om want met namen als Pim Mulder, Steven Veldhuis, Jeroen Dubbeldam, Eric Ten Cate en Albert Zoer was er genoeg kwaliteit om er een mooie wedstrijd van te maken. En een mooie wedstrijd was het.

Uiteindelijk wisten 12 combinaties de lei schoon te houden en beslisten in een barrage de einduitslag. Toen de rook was opgetrokken was het Pim Mulder die met Jetset (v.Cascarillo) aan het langste eind trok en de rubriek won. Martine Kempkes had met Alandria Z (v.Andiamo) nog goed verzet geboden maar op de finish kwam ze net iets tekort om Mulder van de winst af te houden. Hessel Hoekstra reed VDL Legodermus P (v.Harley VDL) naar de derde plaats gevolgd door Harrie Wiering met Jancoulavsco Forfuna (v.Canabis) en Albert Zoer met Jayla (v.Emerald van ’t Ruytershof).

Pim Mulder was de beste in het 1m35 met barrage

1m40 Stal De Sjiem Prijs

Stijn Roelink zit momenteel in de winning mood want waar hij verleden week ook al met de winst streek deed hij dat deze week in Hellendoorn wederom. Met Joyride (v.Denzel van het Meulenhof) was hij in 30.10 seconden klaar met zijn tweede fase en dat was een stuk vlugger dan Monique van de Broek die daar met Eclipse (v.Carambole) 1.31 seconden langer over deed.

Albert Zoer zat haar dicht op de hielen maar het gaatje van 0.18 seconden wist hij niet te dichten zodat hij zich als derde mocht opstellen in de prijsuitreiking. Evi Wiefferink werd vierde met Hot Lips (v.C-Ingmar) en het groene lint was voor Jodie Hall McAteer met Chica van het Ven (v.Comme IL Fault). In deze rubriek kwamen 44 combinaties aan de start. Mooie bijkomstigheid was dat Jeroen Dubbeldam de prijzen zelf uitreikte.

Jeroen Dubbeldam en de blije winnaar Stijn Roelink

1m45 Klein Kromhof Houtvezels Prijs

De hoofdrubriek van het concours was de 1m45 rubriek met barrage. 41 deelnemers verschenen in de ring voor deze eerste wedstrijd in het kader van de Roelofsen Raalte Horsetrucks Winter Classics competitie. Het is een hele mond vol maar dan krijg je ook wat. Met een eerste prijs van 2.500 euro was het niet raar dat de creme da la creme van de nationale ruitertop aanwezig was. Het zijn er teveel om op te noemen maar de bekendste namen waren Albert Zoer, Michael Greeve, Eric Ten Cate en Hessel Hoekstra.

Er stond een redelijk parcours in de piste dat weliswaar 1m45 was maar er is verschil tussen de eerste 1m45 indoor en als het indoor seizoen al even aan de gang is. Maar dat het goed te springen viel bleek ook uit het kwart van de deelnemers die dat foutloos wist te doen. En ze zaten er bijna allemaal bij, de notoire hardrijders. Wesley de Boer, Pim Mulder, Eric Ten Cate, Hessel Hoekstra en Pim Mulder zelfs een tweede keer. Maar geen van hen was opgewassen tegen de ontketende Tani Joosten met haar heerlijk springpaard Galdal Me. Het is allang niet meer de eerste keer dat Tani laat zien in de loop der jaren steeds sneller te zijn geworden en inmiddels met haar donkere 12-jarige ruin een geduchte tegenstander is voor iedereen als er tegen de klok gereden moet worden.

Tani Joosten: “Ik heb gebruik gemaakt van zijn grote galopsprongen en met kort draaien van zijn vermogen. Het lukte allemaal goed en ik ben heel blij met deze overwinning want aan het begin van het jaar ging het nog niet zoals ik wilde.”

De tweede plaats was voor Wesley de Boer die met Kaphira (v.Corland) ook in de barrage foutloos bleef maar daarin wel ruim een seconde moest toegeven op de winnares. Martine Kempkes werd derde met Norhaya Z (v.Nabab De Reve) voor Hessel Hoekstra met Kosalottie W (v.Chaman). Pim Mulder maakte de vijf vol met It’s Possible SRK (v.Berlin).

Een zeer tevreden Tani Joosten die met ‘Galdal Me’ de nationale 1m45 GP in Hellendoorn won

Uitslagen

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.