Ga naar hoofdinhoud

Nicola Philippaerts aan de leiding in Belgisch kampioenschap

Nicola Philippaerts met Klaartje Z. Foto: ©Zangersheide/Sportfot

Nicola Philippaerts en Klaartje Z (Kannan x Flipper d'Elle) blijven ook na de tweede kwalificatie van het Belgisch kampioenschap aan de leiding. Woensdag wonnen ze in Lanaken al het jachtparcours, vandaag volstond foutloos blijven om op goudkoers te blijven en daar slaagden ze feilloos in.

Daarmee gaat Nicola Philippaerts met nul strafpunten als favoriet naar de finale op zaterdag, waarin de beste zestien combinaties van start gaan. Gilles Thomas is met Ermitage Kalone (v. Catoki) de eerste achtervolger op 2,55 strafpunten. Zij stonden derde na het jachtparcours en schuiven op naar de tweede plaats.

Vanderhasselt klimt naar bronzen positie

Yves Vanderhasselt klimt met Nikita van de Koekelberg (v. Filou de Muze) na een foutloze ronde van de vijfde naar de derde plaats. Niels Bruynseels liet met Nauwsika van de Pereboom (v. Thunder vd Zuuthoeve) een balk vallen in de insprong van de driesprong en zakt van de vierde naar de tiende plaats.

Top vijf

Virginie Thonon stond met Edgard de Prefontaine (v. Contact vd Heffinck) tweede maar kreeg vandaag één strafpunt tijd, waardoor ze naar de vierde plaats zakt. Dominique Joassin staat met Bingo Z (v. Balou du Rouet) vijfde, net voor Lieven Devos met Inca’s Big Think (v. Think Big van T&L) en Koen Vereecke met Halima van het Bonte Hof Z (v. Hos d’O). De top 5 staat op minder dan één balk van leider Philippaerts.

Uitslag

Bron: Horses.nl / Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.