Ga naar hoofdinhoud

Rob Schipper houdt het gas er op en rijdt naar winst Schröder Masterclass

Rob Schipper met Femke (v. Boss VDL) Foto: Loes Wielheesen/Met Pit-Mediaproductie

Rob Schipper uit Boekelo had het gas er gisteren op. Met de hengst Jerommeke SB zette hij de tweede tijd neer in het eerste onderdeel van de Blom Cup voor vijfjarigen en 's avonds reed hij naar de winst op de Schröder Masterclass in Tubbergen.  Met zijn paard Femke (v. Boss VDL) was hij de snelste in een veld van zeventien deelnemers.

Schipper is al vele jaren trouwe deelnemer van de Schröder Masterclass en werd zo in 2009 al eens tweede. Des te mooier is de winst tien jaar later, tijdens de jubileumeditie. Als derde starter in de barrage werd er gestreden voor iedere seconde, maar uiteindelijk bleek Rob zijn Femke de allersnelste. De enige ruiters die bij de tijd van Rob Schipper in de buurt kwamen waren Sander Geerink met Freestyler en Maud Wiefferink met Agono.

Oude bekenden

De jubileumeditie stond in het teken van een weerzien met oude bekenden. Zo hadden Pieter Jan Berkers (winnaar 2008) en Wim Schröder (winnaar 2012) de rijlaarzen weer tevoorschijn gehaald om te laten zien dat ze het nog niet verleerd waren. Helaas viel voor Berkers het doek in de een-na-laatste ronde en viel er een balk in het zand tijdens de barragerit van Wim Schröder. Drievoudig winnaar (2015, 2016 en 2017) Eric ten Cate, de ultieme favoriet voor de eindwinst, zat het in de barrage niet mee. Ondanks zijn razendsnelle tijd liet Bleu Sky twee keer de balken uit de lepels vallen.

Uitverkocht stadion

Met ruim 5000 bezoekers er was geen plekje meer vrij rondom de hippische arena op het centrumplein van Tubbergen. “Zoveel publiek zorgt voor zo’n bijzondere sfeer, het is ieder jaar weer een feestje om hier te rijden”, vertelt organisator en deelnemer Rob Scherphof.

Bron: Persbericht

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook