Ga naar hoofdinhoud

Steven Veldhuis beste op Jumping de Achterhoek: ‘Dubbel feest vandaag’

Update

Op Jumping de Achterhoek was de Grote Prijs van de Provincie Gelderland vanmiddag voor Steven Veldhuis met Installera Balia RS (v. Emerald Van 't Ruytershof). De tweede plek was voor Sander Geerink en derde werd Bas Moerings. Veldhuis vierde dubbel feest, want eerder op de dag was ook het 1,35m voor hem.

Van de 41 deelnemers bleven er 14 foutloos over het basisparcours van elf hindernissen en 14 sprongen. Zij mochten terugkeren voor de barrage in de 1,45 rubriek op het nationaal concours te Vragender en een poging doen om de hoofdprijs van 2.250 euro mee naar huis te nemen.

Messcherp

Met een messcherpe barragerit schreef Steven Veldhuis de hoofdrubriek van Jumping De Achterhoek op zijn naam. Zijn achtjarige merrie Installera Balia RS (v. Emerald Van ’t Ruytershof) werkte perfect mee en liep een eindtijd van 35,56 seconden. Daar moest de rest het antwoord op schuldig blijven. Het verschil met de nummer twee Sander Geerink met Global (v. Cardento) was met 1,05 seconden aanzienlijk. Bas Moerings en Ipsthar (v. Denzel van het Meulenhof) deden als laatste starters nog een poging, maar moesten met hun tijd van 36,67 seconden Veldhuis en Geerink voor laten gaan.

‘Ik moest wel aanvallen’

“Het was een lekker dagje vandaag” lacht de winnaar. Mijn merrie Installera Balia RSis acht jaar oud en dit was haar tweede 1,45 m barrage. De eerste ronde verliep al volgens plan, ze sprong heel goed. Gisteren in het 1,40 had ze twee suffe foutjes, dat gebeurt haar eigenlijk zelden. Ik denk dat ze die nog een beetje in haar achterhoofd had, want op het voorterrein was ze al heel scherp. In de eerste ronde was de tijd goed te doen, ze is sowieso snel.” Veldhuis knalde in de barrage uit de startblokken en maakte het verschil waarschijnlijk al in de eerste meters: “Ik had goed gekeken naar de twee nieuwe lijnen in de barrage, die had ik ook al gelopen van tevoren. Als ik van de eerste naar de tweede hindernis op zeven galopsprongen wilde rijden, dan moest ik wel aanvallen. Het plan was om dicht op de tweede te komen zodat ik goed naar de dubbel kon. Alleen op de laatste lijn verloor ik iets tijd. Daar heb ik een galopsprong toegevoegd, want zes was voor mijn achtjarige merrie net te veel. Volgend jaar kan ze dat wel, voor nu heb ik heb mijn eigen rondje gereden.” De merrie is nog steeds in bezit van fokker Freek Duinkerken van Redmill Stables. Veldhuis: “Ik ben met haar begonnen toen ze vier jaar was en heb altijd veel vertrouwen in deze merrie gehad. Ze heeft een goede instelling, techniek en een best grote galop. Wat ze me vandaag liet voelen was heel veelbelovend.” Veldhuis was opgelucht dat hij kon starten, nadat het (aanvankelijk internationale) concours eerst aan een zijden draadje hing: “Maar gelukkig kon het nationaal wél.”

1,35 gewonnen met ‘cadeautje’

Eerder op de zaterdag won Steven Veldhuis ook al de 1,35 rubriek met de eveneens achtjarige merrie Iregina. “Wij noemen haar thuis ‘ons cadeautje’. We hadden haar moeder met twee verschillende hengsten proberen te dekken, maar dat was allemaal niet gelukt. Ik heb zelfs de gustverklaring nog. Iets van 16 maanden later, het was al bijna winter, kwam dit veulen opeens ter wereld. We hebben DNA-onderzoek laten doen, maar hebben nog steeds geen idee wie de vader is.” Het maakt Veldhuis niet uit. “De vader mag dan onbekend zijn, met zo’n goede merrie wil ik wel fokken.”

Bron: Persbericht / Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.