Ga naar hoofdinhoud

Veenstra: ‘Ik hoefde in de barrage niet eens alles uit de kast te halen’

Gerrit Veenstra met Loridon van T&L. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In Exloo stond de derde wedstrijd van de KNHS Jeugd Topsportcompetitie 2002 op het programma. Jaydee Janssens won bij de pony’s na Bunschoten de tweede wedstrijd van de competitie. Dit deed Janssens samen met Kyrian van Orchids (v. Kanshebber). Yfke Priem boekte haar eerste zege bij de Children met de 11-jarige KWPN'er Esprit de Pomme (v. Berlin). Koen Westendorp nam de overwinning bij de Young Riders mee naar huis en reed de hengst Helsinki (v. Zirocco Blue). In de barrage van de Junioren was Gerrit Veenstra de beste met de BWP'er Loridon van T&L (v. Horion de Libersart).

Voor Veenstra was de wedstrijd in Exloo zijn eerste start dit seizoen in de KNHS Jeugd Topsportcompetitie 2002. ”Aan de eerste wedstrijd van de competitie in Zuidbroek nam ik deel. De tweede wedstrijd in Vragender miste ik, omdat ik op Jumping Amsterdam mocht starten. Ik heb met bondscoach Luc Steeghs afgesproken dat ik twee wedstrijden van de competitie en de finale rijd.”

Goed begin

De junior begon het jaar 2019 ook goed in de competitie. Veenstra: ”Vorig jaar won ik al twee wedstrijden van de competitie en nu in Exloo ging het ook goed”, lacht Gerrit. ”Er waren maar twee van de 22 starters foutloos. Ik hoefde in de barrage niet eens alles uit de kast te halen om te winnen.”

EK

Veenstra maakte vorig jaar al deel uit van het EK-team in De Wolden met zijn Belgisch gefokte Loridon van T&L. Ook voor dit jaar heeft de ruiter uit Drachtstercompagnie zijn zinnen gezet op de titelstrijd. ”Het EK staat zeker op de planning. Het is nu nog vroeg in het seizoen. De vorm is er al, maar het hoeft pas in de zomer te gebeuren”, aldus Veenstra.

Meike Zwartjens, in de vorige wedstrijd derde, reed Twister de la Pomme (v. Darco) in de barrage naar de tweede plaats. Met een tijdfout in het basisparcours van ontwerper Jos Brinkman eindigde Lianne Korevaara met Havanna op plaats drie.

Children: Yfke Priem

De brede top bij de Children kreeg in Yfke Priem een goede winnares. Met de vorig jaar door Wesley de Boer gestarte Esprit de Pomme was de Friese amazone in de barrage bijna twee seconden sneller dan Anouk Tolboom en Everton (v. Indoctro).

Thijmen Vos, vorig jaar lid van het gouden EK-team, bracht nu Calgary 56 (v. Carinjo HDC) uit en bereikte de derde plaats met een foutloos resultaat in de barrage. De helft van de 18 combinaties plaatse zich voor de barrage. Naast de winst was er voor Yfke Priem een mooie vijfde plaats met de ervaren Whipped Cream.

 

Young Riders: twee foutloos

Van de twaalf Young Rider-combinaties bleven alleen Koen Westendorp en Elike Morsink foutloos over het basisparcours. In de barrage wist Westendorp zijn Zirocco Blue VDL-nakomeling Helsinki sneller over de finish te sturen dan Elike Morsink met de fanatieke Dakina II (v. Indoctro), de winnaars van de eerste wedstrijd in Bunschoten.

Westendorp bracht Helsinki vorig jaar in Wierden en Geesteren internationaal aan start op CSI1* niveau. Zijn overwinning in Exloo ging over hindernissen met een hoogte van 1.40m. Terry van de Wetering kwam vanuit Brabant naar Drenthe en behaalde een derde plaats. In het basisparcours liep de amazone met Quiz Me tegen een tijdfout op.

 

Anne Feenstra enige foutloze

Anne Feenstra won de ZZ rubriek voor ponycombinaties. Haar pony Kud van Orchids was de enige in de rubriek die alle balken liet liggen. Myla van Andel was met Uriel de snelste vierfouter in het basisparcours en eiste daarmee de tweede plaats op. Emile Drenth was met zijn fraaie Oscar den Beekerheide als derde geplaatst, net als bij de eerste wedstrijd in Bunschoten.

Uitslag Young Riders, 1.40m
1. Koen Westendorp, Helsinki (v.Zirocco Blue VDL), 0 – 0, 35.20 sec
2. Elike Morsink, Dakina II (v.Indoctro), 0 – 0, 36.80 sec
3. Terry van de Wetering, Quiz Me (v.Quintender), 4, 70.83 sec

Uitslag Junioren, 1.35m
1. Gerrit Veenstra, Loridon van T&L (v.Horion van Libersart), 0 – 0, 39.53 sec
2. Meike Zwartjens, Twister de la Pomme (v.Darco), 0 – 0, 42.13 sec
3. Lianne Korevaar, Havanna (v.Verdi), 1, 72.68 sec

Uitslag Children, 1.20m
1. Yfke Priem, Esprit de Pomme (v.Berlin), 0 – 0, 39.64 sec
2. Anouk Tolboom, Everton (v.Indoctro), 0 – 0, 41.33 sec
3. Thijmen Vos, Calgary 56 (v.Carinjo), 0 – 0, 43.95 sec

Uitslag ZZ pony’s
1. Anne Feenstra, Knud van Orchid’s (v.Kanshebber), 0, 70,31 sec
2. Myla van Andel, Uriel (v.Matchello), 4, 71,83 sec
3. Emile Drenth, Oscar van de Beekerheide (v.Orchid’s Floris), 4, 72,91 sec

 

Bron: KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook