Ga naar hoofdinhoud

Verdi-nafok scoort in Zuid-Amerika

Carlos Hernando Ramirez met Dirk - Foto: Team Nijhof

De twaalfjarige Verdi-zoon Dirk (mv. Tadmus x Zortin) won afgelopen weekend het Colombiaanse senioren-kampioenschap springen in Bogota met de ruiter Carlos Hernando Ramirez in het zadel. En er was nog meer Verdi-succes in Zuid-Amerika: de Argentijns gefokte Santa Rosa Valery (Verdi x Voltaire) won met Justo Albarracín de Grote Prijs van Argentinië.

Met die prestatie op 1,60m.-niveau maakt de door familie Smulders uit Helmond gefokte Dirk kans op een ticket voor Tokyo (mits de Olympische Spelen doorgaan dit jaar). Colombia mag namelijk één individuele deelnemer sturen. Internationaal heeft Dirk nog bijna niet gelopen, hij sprong in 2018 een 1,35m. en een 1,40m.

Quency Boy 2 en Chaccornet 3

Dirk liet onder andere Rodrigo Diaz Kraus met Quincy Boy 2 (Quinar x Carpaccio) en Camilo Rueda Giraldo met Chaccornet (Chacco-Blue x Cornet Obolensky) achter zich. Zij werden tweede en derde in het kampioenschap.

Uitslag Colombiaans kampioenschap

Santa Rosa Valery

Santa Rosa Valery (Verdi uit de KWPN-merrie Tarite R v. Voltaire) heeft met Albarracín al enige successen geboekt. De merrie die ook internationaal al het nodige heeft gesprongen (onder andere Wereldbekerkwalificaties) werd vorig jaar nationaal kampioen in Argentinië en won nu de Grote Prijs van de Republiek Argentinië (1,50m).

Colombiaans kampioen Dirk (Verdi x Tadmus)

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook