Ga naar hoofdinhoud

Aderlating voor Steve Guerdat: eigenaar haalt GP-paard op

Steve Guerdat met Hannah. Foto: Arnd Bronkhorst/ www.arnd.nl
Steve Guerdat heeft afscheid moeten nemen van Hannah (Dulf van den Bisschop x Kashmir van Schuttershof) nu eigenaar José Pablo Salgado het GP-paard heeft opgehaald. Dat betekent een flinke aderlating voor de huidige nummer één van de wereld die sinds 2017 een succesvolle combinatie vormde met de BWP-merrie.

De eerder door Rob de Bruijn en de Zweed Mariano Maggi gereden Hannah debuteerde begin 2017 onder Steve Guerdat. Enkele maanden later won het duo op hun eerste vijfsterrenwedstrijd gelijk de Grote Prijs van Lummen.

Internationale successen

Daarna volgden succesen in San Giovanni, Falsterbo, St. Gallen, de Wereldbekerwedstrijd van Stuttgart, Rome en Aken. De laatste internationale wedstrijd van het nu gescheiden duo was begin deze maand CSI Al Shaqab. Daar wonnen ze het 1,50 m. In het 1,60 m. trok Guerdat de merrie terug.

Niet teleurstellend

Volgens eigenaar José Pablo Salgado bleven de prestaties onder de verwachtingen en kiest hij daarom voor een andere ruiter. “Voor mij persoonlijk was het niet teleurstellend”, vertelt Guerdat aan Studforlife. “Hannah was vorig seizoen het derde of vierde beste paard in Zwitserland. Ons eerste seizoen was fantastisch. Het tweede iets minder maar zeker niet slecht. Dat de eigenaar het nu met een andere ruiter wil proberen is jammer. Ik was echt dol op Hannah maar het is niet anders.”

Nieuwe ruiter nog onbekend

Wie de volgende ruiter van de twaalfjarige Hannah gaat worden is nog niet bekend.

Bron: Studforlife/Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.