Ga naar hoofdinhoud

AES-hengst For Passion GPH WM wint vrijspringen Saasveld

For Passion GPH WM Foto Wendy van Dijk

De driejarige bij het AES goedgekeurde hengst For Passion GPH WM won gisteravond in Saasveld de finale van het vrijspringkampioenschap van de Rijpaard Fokvereninging Twente. De zoon van For Pleasure en in eigendom van Wesley Mulder kreeg van de juryleden Gerd Sosath en Joop Aaldering de hoogste punten van de avond. Winnaar bij de vierjarigen werd de Cornet Obolensky-zoon Kane van D. Veneberg.

Uit de voorselecties kwamen 26 finalisten in Saasveld, twaalf vierjarigen en veertien driejarige springpaarden. Dit jaar keurden Gerd Sosath en Joop Aaldering de paarden.

10 voor galop

Met 67 won de For Pleasure-zoon For Passion GPH WM van Wesley Mulder niet alleen bij de groep driejarigen, maar werd daarmee ook de kampioen 2019. Volgens jurylid Sosath had het paard maar een grote fout en dat was dat hij niet in zijn bezit was. Sosath vervolgde: “Het paard heeft onwaarschijnlijk veel overzicht en heeft veel lossigheid.” Voor de galop kreeg For Passion een 10, voor techniek, reflexen, vermogen, afdruk, instelling en algemene indruk kreeg hij een 9.5.

Goedgekeurd bij AES

For Passion GPH WM is gefokt door Angenent in Woubrugge. Zijn moeder Hinosa C (v. Vigo d’Arsouilles) springt zelf op 1,35m-niveau onder Lyanne Kuypers. Uit de merrielijn komen meerdere internationale springpaarden. In december verwierf de hengst zijn dekbrevet bij het AES.

Zonen van Golddigger en Grandorado TN

Achter For Passion werden bij de driejarigen Lissabon (v. Golddigger) en Liverpool TN (v. Grandorado) tweede en derde. De Golddigger-zoon Lissabon van de combinatie Nijhuis, ook de fokker, en Nijenkamp kreeg 64.1 punten. De Grandorado-zoon Liverpool van Team Nijhof scoorde 63.9.

Zoon Cornet Obolensky wint vierjarigen

Bij de vierjarigen kreeg de Cornet Obolensky-zoon Kane 64.4 punten en werd de winnaar. Kane is gefokt door Gerard Korbeld en komt uit uit een dochter van Zirocco Blue VDL. Voor de galop kreeg Kane een 9, techniek 9,2, reflexen 9,2, vermogen 9.5, afdruk 9.0 en voor de algemene indruk 9,5.

Kinderen van Casago en Baltic VDL

Op de tweede plaats eindigde de merrie Kyra (v. Casago) van Jan Winkel uit Almelo, zij kreeg 59.7. Haar halbroer Hunk (v. Verdi TN) was in Saasveld al een keer de beste vierjarige. Kaltic Ryal K (v. Baltic VDL) van Peter Olthof kreeg 58.7 punten en werd derde.

Bron Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook