Ga naar hoofdinhoud

Afscheidsrondes Luciana Diniz’ Winningmood in Parijs

Luciana Diniz met Winningmood Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Parallel aan de wereldbekerfinale in Parijs zal Luciana Diniz op het CSI2* de laatste rondes rijden met haar imponerende schimmel Winningmood. De negentienjarige BWP-hengst neemt afscheid van de sport en zal de fokkerij nu volledig gaan dienen.

Sinds 2009 is Winningmood bij de in Duitsland wonende Portugese amazone Luciana Diniz onder het zadel. De hengst van Darco was succesvol onderweg onder Ludo Philippaerts met onder andere winst in de wereldbekerwedstrijd in Mechelen.

Droompaard

De Franse baron Edouard de Rothschild van Haras de Meautry bij Deauville kocht de schimmelhengst en bracht hem onder in de stallen van Diniz. “Het was niet direct liefde op het eerste gezicht”, vertelt de amazone, “Ik dacht dat ik er fysiek niet geschikt voor zou zijn. Maar Edouard haalde me over om er toch op te gaan zitten en toen was ik verkocht. Het was een droompaard.”

Ruim tien jaar

Meer dan tien heeft Luciana Diniz met Winningmood de wereld rond gereisd. Ze reed twee wereldbekerfinales, met een vierde plaats in Genève in 2010, en was drie keer op de Europese kampioenschappen. Het duo was succesvol op de Global Champions Tour en won onder meer de 5* Grand Prix’ van Madrid en Wenen.

Bultjes

Nadat Winningmood in 2016 geruime tijd aan de kant stond door een allergische reactie op vliegenspray, kwam hij vorig jaar sterk terug met winst in Chantilly en hoge klasseringen in Calgary.

Gewilde vererver

De bij meerdere stamboeken goedgekeurde hengst was al een gewilde springpaardenvererver. Zijn eerste producten zijn inmiddels al weer vijftien jaar oud. Een aantal onderscheiden zich op het internationale toneel, zoals Eliot DWS, Winning Good, Win for Life, STB Fleuri van de Koekelberg, of Van Schijndel’s Eclips van Piet Raijmakers Jr. Zelf heeft Diniz Winningmoods dochter Isabeau van Dorperheide op het hoogste niveau.

‘Houdt van werken’

Winningmood komt volledig voor de fokkerij beschikbaar vanuit de stoeterij van Edouard de Rothschild. Buiten het dekseizoen zal Diniz het paard aan het werk houden. “Hij houdt van werken”, aldus Diniz.

Bron Grandprix-replay.com

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook