Ga naar hoofdinhoud

Ahlmann wint, Grandorado TN redt Nederlandse eer

Christian Ahlmann
Christian Ahlmann en Solid Gold Z, de gouden winnaars bij de 7-jarige springpaarden in Lanaken. Foto Jacquelien van Tartwijk

Het leek niet zo mee te zitten voor Nederland in Lanaken. Gelukkig hadden we nog een ijzersterke troef bij de 7-jarigen: Willem Greve met Grandorado TN. Door éénhonderdste van een seconde sneller te finishen dan Sea Coast Crystal de L'eau (Clapton x Capitol I) en Gudrun Patteet wint de Nederlandse combinatie zilver, achter Christian Ahlmann met Zangersheides Solid Gold Z (Stakkato Gold x Calvin Z).

“I wished for”, antwoord Christian Ahlmann op de vraag of hij verwacht had te winnen. “Maar het zijn grote groepen en er staat een flink parcours, met open water en een krappe tijd. Solid voelde een beetje moe na de eerste ronde vandaag, maar dan laat hij zien een geweldig sportpaard te zijn, dat altijd alle inzet toont.”

Geen knop omzetten

Willem Greve had, net als Ahlmann overigens, twee paarden in de barrage. Zijn barragerit met Gogo (Zirocco Blue x Indoctro) verliep niet helemaal zoals gehoopt. “Het is een merrie die soms even tijd nodig heeft om d’r rust te vinden. Die tijd was er nu niet en dan kun je niet ineens de knop omzetten, zo van ‘nu ontspannen’. Ik reed ook stom en daar baal ik van. Maar het is nog steeds een geweldig paard, dat hier fantastische rondes gelopen heeft.”

‘Leuk voor Christian’

Gelukkig ging het met Grandorado in de barrage wél helemaal naar wens. “Nou ja, ik had in de laatste lijn misschien één galopsprong minder moeten maken.” Lachend: “Maar ik vind het ook leuk voor Christian dat hij een keer kan winnen.”

Grandorado TN
Grandorado TN met Willem Greve, het zilveren duo. Foto Jacquelien van Tartwijk

 

Gudrun Patteet
Sea Coast Crystal de L’eau met Gudrun Patteet op weg naar de bronzen medaille. Foto Jacquelien van Tartwijk

 

Christian Ahlmann met Solid Gold Z, oppermachtig bij de 7-jarigen. Foto: Jacquelien van Tartwijk

 

Bekijk de uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.