Ga naar hoofdinhoud

Aken en Spruce Meadows-winnaar Convall in de etalage

Philipp Weishaupt hier met L.B. Convall. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Recent werd L.B. Convall (v. Colman) met Philipp Weishaupt afgemeld voor deelname aan de finale van de Nations Cup, die donderdag in Barcelona begint. Een flinke aderlating voor titelverdediger Duitsland. Nu blijkt dat zijn Zwitserse eigenaar Hans Liebherr de tienjarige schimmelhengst heeft teruggetrokken omdat verkoop van het toppaard zijn grootste prioriteit is.

Hans Liebherr kocht Convall destijds voor zijn dochter Christina. Omdat de schimmel te sterk bleek voor haar, kwam hij in 2015 onder het zadel van Philipp Weishaupt.

Aken en Calgary

Onder Weishaupt won de hengst vorig jaar de Grote Prijs van Aken en voegde daar dit jaar de overwinning van Spruce Meadows in Calgary aan toe. Op het EK in Gothenburg maakte het duo deel uit van het Duitse team dat als vijfde eindigde.

Verkoopplannen

Liebherr had al eerder verkoopplannen met Convall, maar wil nu daadwerkelijk tot verkoop overgaan. Dit is bevestigd door Stal Beerbaum, waar Weishaupt als stalruiter werkzaam is. Beerbaum doet pogingen om de Holsteiner hengst voor Weishaupt te behouden.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Equitaris

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook