Ga naar hoofdinhoud

Aken en Spruce Meadows-winnaar Convall in de etalage

Philipp Weishaupt hier met L.B. Convall. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Recent werd L.B. Convall (v. Colman) met Philipp Weishaupt afgemeld voor deelname aan de finale van de Nations Cup, die donderdag in Barcelona begint. Een flinke aderlating voor titelverdediger Duitsland. Nu blijkt dat zijn Zwitserse eigenaar Hans Liebherr de tienjarige schimmelhengst heeft teruggetrokken omdat verkoop van het toppaard zijn grootste prioriteit is.

Hans Liebherr kocht Convall destijds voor zijn dochter Christina. Omdat de schimmel te sterk bleek voor haar, kwam hij in 2015 onder het zadel van Philipp Weishaupt.

Aken en Calgary

Onder Weishaupt won de hengst vorig jaar de Grote Prijs van Aken en voegde daar dit jaar de overwinning van Spruce Meadows in Calgary aan toe. Op het EK in Gothenburg maakte het duo deel uit van het Duitse team dat als vijfde eindigde.

Verkoopplannen

Liebherr had al eerder verkoopplannen met Convall, maar wil nu daadwerkelijk tot verkoop overgaan. Dit is bevestigd door Stal Beerbaum, waar Weishaupt als stalruiter werkzaam is. Beerbaum doet pogingen om de Holsteiner hengst voor Weishaupt te behouden.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Equitaris

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook