Ga naar hoofdinhoud

Al Sharbatly en Tobalio winnen Grand Prix van Shanghai

Abdullah Al Sharbatly, hier met Tobalio Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Na een enerverende barrage heeft Abdullah Al Sharbatly met Tobalio zo juist de de Longines Global Champions Tour Grand Prix van Shanghai gewonnen. Als laatste kwam Al Sharbatly in de barrage en reed op spectaculaire wijze Marco Kutscher met Van Gogh van de eerste plek af. Marc Houtzager werd met de zeer goed springende Sterrehof's Calimero derde.

Na twee manches in de Grand Prix van Shanghai bleven vijf combinaties over voor de barrage waaronder de winnaar van Valkenswaard Marco Kutscher en de winnares van Miami Beach Edwina Tops-Alexander. Edwina Tops beet het spits af met de geweldig springende Caretina de Joter en zette met de 11-jarige Caretino-merrie een goede foutloze rit neer in 43.45 seconden. Marc Houtzager kwam als tweede in de barrage met de Quidam de Revel-zoon Calimero en reed op twee lijnen een galopsprong minder en scheerde over de finish, na het eerst leek 43.50 seconden, maar later gecorrigeerd naar 43.26 seconden.

Door het snelle eerste gedeelte van het parcours konden Marco Kutscher en de KWPN-hengst Van Gogh (v. Numero Uno) een seconde van de tijd van Houtzager afsnoepen en zetten 42.27 op de klokken. Toen zijn landgenoot Christian Ahlmann op de laatste hindernis een fout kreeg met Colorit (v. Coriano), leek Kutscher op een tweede overwinning in de GCT af te stevenen. Maar de Saoedi Abdullah Al Sharbatly gooide roet in het eten. Van start tot finish gaf Al Sharbatly gas en de Numero Uno-zoon Tobalio, het voormalige Grand Prix-paard van Albert Voorn, vocht zich en sprong uit alle standen over de hindernissen. Toen de stofwolken op getrokken waren stond er 41.97 op het scorebord en werd het paar de winnaar van de Grand Prix. Opvallend daardoor kwamen twee Numero Uno-nakomelingen op de eerste twee plaatsen.

Na afloop loofde Abdullah Al Sharbatly zijn Tobalio voor de enorme prestatie: “Mijn doel was de Grand Prix winnen met mijn goede vriend Tobalio en daarin zijn we geslaagd. Het is een prachtige overwinning voor ons.” Na twee maanden rust bracht de Saoedi de 16-jarige Numero Uno weer aan de start en kon de ruin weer laten vlammen.

Maikel van der Vleuten was ook door gedrongen tot de tweede manche van de GP, maar kreeg met VDL Groep Verdi TN N.O.P. een foutje op een hoge stijlsprong en werd tiende. Gerco Schröder werd met Glock’s Cognac Champblanc N.O.P. 21ste met 4 strafpunten in de eerste omloop. VDL Groep Quinthago Z onder Leopold van Asten liep tegen 12 strafpunten aan en eindigde op plaats 25.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook