Ga naar hoofdinhoud

Al Sharbatly heeft New Orleans doorverkocht

De Saoedische springruiter Abdullah Al Sharbatly kocht New Orleans enkele weken geleden op de executoriale Eurocommerce-veiling. Inmiddels heeft hij hem al verkocht. “Mijn vriend Abdulrahman Al Rajhi heeft hem van mij gekocht”, vertelt Sharbatly.

Al Sharbatly kocht maar liefst vier paarden op de veilingen. De opvallendste aankoop was verreweg die van Tobalio (v. Numero Uno), die onder vakman Albert Voorn tot wereldprestaties kwam. Tobalio staat bekend als een moeilijk paard. Toch heeft Al Sharbatly al een goede band met hem opgebouwd. “Het lijkt alsof ik hem al tien jaar heb. Het is een super lief paard en er is al veel vraag naar hem.” Maar de springruiter denkt niet aan verkopen. “Hij is heel speciaal voor mij. Ik neem hem mee naar het weiland, speel wat met hem en soms ga ik fietsen met Tobalio naast me. Ik probeer het voor hem zo leuk mogelijk te maken, want ik geloof dat een paard beter springt, wanneer hij happy is. Als je hem moe gaat maken, breek je zijn persoonlijkheid.”

Sharbatly kocht ook Callahan en Sacramento, die hij zelf blijft rijden. “Sacramento wilde ik een paar jaar geleden ook al kopen, maar aan Callahan dacht ik pas op de veilingdag zelf.”

Het volledige artikel is te lezen in de laatst verschenen editie van De Paardenkrant.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook