Ga naar hoofdinhoud

Al Sharbatly stuurt Talan met pensioen

Abdullah Al Sharbatly, hier met Talan. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De Saudische springruiter Abdullah Al Sharbatly stuurt zijn Talan (v. Concorde) met pensioen. Al Sharbatly was tot op het hoogste niveau succesvol met de inmiddels 17-jarige hengst. De hengst zal vanaf nu alleen nog voor de dekdienst worden ingezet bij Paul Schockemöhle.

Ruiterwissel

Met het oog op de Spelen van Londen werd Talan verkocht aan de  Saudische Prins Faisal Al Shalan aangeschaft, maar daar kwam het paar niet in actie. Wel nam de Prins met Talan deel aan de Wereldruiterspelen in Caen (2014) en in hetzelfde jaar de Asian Games waar ze individueel vijfde werden en zilver wonnen met het team van Saudi-Arabië.

In 2015 nam Abdullah Al Sharbatly de teugels over van Talan. Het paar won onder meer de wereldbekerwedstrijd in Mostaganem. In maart van dit jaar was Al Sharbatly nog actief met de zeventienjarige hengst, hij werd veertiende in de GP van Doha. Al Sharbatly: “Talan heeft een belangrijke rol gespeeld in mijn carrière. Hij deed altijd zijn best voor mij en was een echte winnaar. Hij verdient echt het beste. Talan, bedankt voor wat je voor mij en de sport hebt betekend”.

Succesvolle moederlijn

Talan werd in 2000 bij de familie Heida in Oldeholtpade geboren. De KWPN-hengst werd eerder door Robert Smith uitgebracht en het duo kwam onder meer aan de start tijdens de Wereldruiterspelen van 2010 in Lexington. De moeder van Talan, Nalinda (v. Burggraaf) bracht nog meer internationaal presterende springpaarden. Tweede bezichtigingshengst Veni Vidi Vici (v. Ohorn) werd door Holly Brougham op 1.45m niveau uitgebracht en Diego (v. Vaillant) liep onder Jack Ansems ook op 1.45m niveau.

Begin mei werd al bekend dat de hengst samen met  Presley Boy (v. Concorde) beschikbaar is bij dekstation Schockemöhle.

Bron: persbericht Al Sharbatly / Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.