Ga naar hoofdinhoud

Al Sharbatly wint twee keer op Baltic Tour

Dominique Roelofsen, hier met Wladimir S. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De Saoudiër Abdullah Al Sharbatly heeft de eerste overwinningen alweer op zijn naam staan in het Poolse Ciekocinko. Maar ook Dominique Roelofsen had gisteren haar eerste succes op de Baltic Tour, zij werd tweede in het 1.40m. Kirtsen Rikkert was op dreef bij de zevenjarigen met een derde en een zesde plaats.


Abdullah Al Sharbatly pakte de winst in de eerste twee zware proeven gisteren. De Twee Fasen-rubriek over 1.45m won hij met Vleut, de Quick Star-hengst die hij sinds een maand onder het zadel heeft. Pieter Kenis uit België werd op ruim een seconde tweede met Eleonoor vh Eegdeken (v. Numero Uno). Old Chap Tame, die onlangs ook uit de stallen van Edwina Tops-Alexander vertrok, werd met Abdulrahman Alrajhi derde. In deze proef was Peter Geerink de beste Nederlander op de negentiende plaats. Hij reed dubbel nul met Cuidame (v. Verdi).

Meer succes was er voor Nederland in de 1.40m rubriek. Dominique Roelofsen werd met Ardenta (v. Candento) tweede achter wederom Abdullah Al Sharbatly. Ook in proef direct op tijd was geen kruid gewassen tegen de snelheid van Al Sharbatly met de Indoctro-merrie Unique. In 64.79 seconde snelde hij over de finish, Roelofsen volgde op enige achterstand, 67.85 seconde. Ook met Gioia van het Neerenbosch was Roelofsen foutloos en achttiende, op de voet gevolgd door Kirsten Rikkert met Winde R.A.G.

Met No Fear van de Tichelrij Z (v. Numero Uno) pakte Kirsten Rikkert wel twee prijzen bij de zevenjarige springpaarden. In de tweede rubriek werd ze nog zesde, maar gisteren voegde Rikkert daar een derde plaats toe. Deze proef werd gewonnen door de Pool Stanislaw Przedpelski op de KWPN gefokte Dyllano (v. Whitaker).

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook