Ga naar hoofdinhoud

Albert Voorn niet naar Londen

Albert Voorn met Tobalio

De olympische droom van Albert Voorn ligt aan diggelen, de springruiter is niet geselecteerd voor de CHIO’s van Rotterdam en Aken. “En daarmee maak ik geen kans op de Olympische Spelen”, aldus een teleurgestelde Voorn.

“Ik vroeg aan bondscoach Rob Ehrens of ik mee zou mogen naar Aken als ik in Rotterdam alle parcoursen nul zou blijven en me in de Grote Prijs zou scharen bij de beste vijf. Het antwoord luidde: nee, je rijdt niet in Rotterdam. Na mijn prestaties in De Steeg was ik voor 100 procent zeker dat ik in Rotterdam zou rijden. Maar de bondscoach beslist. Heel jammer.”

Bron: Horses / De Paardenkrant

21 reacties op “Albert Voorn niet naar Londen

 • Willemijne

  Wat ontzettend jammer! Had hem heel graag naar Londen zien gaan!

 • av

  Na Huntelaar in het voetbal, nu ook een onbegrijpelijke beslissing van de bondscoach bij het springen.

 • Elly

  Jammer, in de wedstrijd van de knhs (voorspel de OS teams) had ik Albert erbij staan en wel als mijn eerste keuze.

 • Andrea

  Inderdaad heel jammer. Deze grote mijnheer kan met de besten mee en heeft de wil om te winnen. Hopelijk gaat de bondscoach het zich niet beklagen .

 • Frans

  Jammer voor albert maar zeker ook jammer voor de anderen die gehoopt hadden op een startplek ik aken
  Welke niet mee kunnen er is toch maar voor enkele die plek weggelegd
  Albert heeft super gepresteerd maar voor een landenwedstrijd met 0 en 8 op 5 sterren niveau gerden te hebben kun je helaas niet een startplek voor aken afdwingen
  Vind het wel jammer dat hij niet in rotterdam kan starten

 • Olaf

  Hoe kunnen we voorbij gaan aan zo’n grootheid als de rest ondermaats presteerd, heel erg jammer

 • jo

  Paardensport dat weet je toch al jaren VRIENDJESPOLITIEK en GELD Vandaar dat ze mij nooit meer op een wedstrijd zien

 • fred scholliers

  slimme bondscoach in holland om zo een pak ervaring niet mee te nemen.Albert word belg hier erkennen ze u uitzonderlijk talent wel.

 • Léon de Jong

  Hij die moet beslissen,moet zich ervan vergewissen dat hij zich kan zich vergissen.

 • C

  Is dit een verlate 1 april grap?

 • Nicole

  Waarom was mijn eerdere bericht verwijderd? Alleen omdat ik zei dat er al een keus is gemaakt in welke combinaties er gaan? Omdat vorig jaar tenslotte al verschillende eigenaren uitgenodigd waren om in London te gaan kijken waar hun paarden straks gaan lopen? HET IS DE WAARHEID en die mag toch gezegd worden? Of leven we nu ineens in een dictatuur.

 • jammie

  schandalig dit heeft niks met de sport te maken dit is vriendjes politiek.Albert Voorn heeft dacht ik zich wel bewezen met lando en zou nu met tobalio makkelijk meekunnen.Ook dat is wel bewezen .ik dacht dat Rob Erens er meer verstand van had .Maar denk dat macht en geld hier speelt Geen prestaties.

 • Jordy

  @nicole:
  Je had je bericht geplaatst bij het doping stukje van de Arabieren 😉

 • Marianne

  @ Nicole: Jouw bericht is niet verwijderd, maar heb je onder ‘SPRINGRUITERS VERBAASD OVER BESLISSING CAS’ gezet!

 • ed

  Albert alweer een teleurstelling je bent de beste ruiter van Nederland deze beslissing van Rob is ONBEGRIJPELIJK.

 • Andrea

  Ik blijf het vreemd vinden, onbegrijpelijk zelfs !
  Mag Albert nu ook niet individueel starten in Rotterdam ?
  Zou mooi zijn als hij ze allemaal een poepie kan laten ruiken door daar een geweldige prestatie neer te zetten !
  Wat zou de bondscoach er dan van denken ???

 • Og

  Albert staat gewoon op de lyst voor rotterdam,dat hy niet in het team zit lykt my heel normaal.in eigen land stel je toch het beste team op.. Dat albert vooruitgang geboekt heeft dat ziet iedereen, lag er nog wel langs eerste dag op het nk, dat telt ook mee voor ehrens.. Raar om zo,n stukje te schryven, ryd nul in die andere proeven, zorg

 • P

  Vervolg: zorg dat u by de eerste 3 zit in de gp.. Ryd daarna nog een paar 4 of 5 sterren concoursen. En placeer u in alle goede proeven, kan ehrens niet meer onder u uit. Jammer dat u zo,n stuk schryft. In man als u zou beter moeten weten, succes

 • Ben Verheij

  Zeer triest dat iemand die zó puur en strikt gefocussed voor de sport gaat zó eenvoudig en zonder respect aan de kant wordt geschoven.
  Het is natuurlijk geen zekerheidje dat Albert Voorn zou geselecteerd moeten worden, maar hij verdient zonder meer een gelijkwaardige kans als andere serieuze kandidaten. Nu hem deze niet geboden wordt is het niet verwonderlijk dat op zijn minst de schijn van belangenverstrengeling gewekt wordt. Als je dit weer leest dan komt dringt zich toch weer de gedachte op dat het amerikaanse systeem met de beruchte “trials” om je te kwalificeren voor een internationaal kampioenschap nog niet zo verkeerd is. Loodzwaar , maar wel eerlijk omdat iedereen op hetzelfde parket met de billen bloot moet. En wat is daartegen op dit allerhoogste niveau?
  Ik begrijp dat Albert Voorn uiterst teleurgesteld is maar hoop dat hij de moed niet opgeeft omdat de zaken nog heel anders kunnen lopen dan verwacht.

 • ellis

  In nederland hebben we maar een paar sportmensen die op een moment supreme boven zichzelf uit kunnen stijgen .Albert Voorn is zo iemand. Zijn paard springt fantastisch en er is geen één combinatie in nederland die wel constant presteert!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook