Ga naar hoofdinhoud

Albert Voorn zegt sport vaarwel

Albert Voorn, hier met met Tobalio. Foto: Frederic Chehu / www.arnd.nl

Albert Voorn, die onder andere met Lando (v. Lancier) individueel zilver won op de Olympische Spelen van Sydney in 2000, heeft bekend gemaakt dat hij niet langer uitkomt in de sport. "De coronabeperkingen hebben mij doen besluiten om een ​​punt te zetten achter mijn ruitercarrière", aldus de 65-jarige springruiter. Voorn hoopt zijn kennis te kunnen delen met degenen die geloven in correct rijden en horsemanship.

“We hebben een mooie tijd gehad en we hebben mooie herinneringen. Een grote dank aan degenen die de manier waarop we onze paarden hebben getraind en hebben uitgebracht, hebben gewaardeerd. Een grote dank aan de gecompliceerde paarden die mij harder deden nadenken om een ​​oplossing te vinden om het te laten werken en mij voor mijn gevoel een complete ruiter maakten. Een grote dank aan degenen die hun paarden aan onze zorg hebben toevertrouwd”, aldus Albert Voorn.

Grootste uitdaging

“In het zadel zitten en proberen het ultieme comfort voor paard en ruiter te vinden is altijd mijn grootste uitdaging geweest en heeft me enorm veel voldoening gegeven. Tobalio, je was zo speciaal voor ons, de hoofdpijn die je ons bezorgde en de keren dat je me op de grond zette, namen de momenten niet weg dat ik me een speciale ruiter voelde”, zegt Voorn over ruin die op de gedwongen veiling van Stal Eurocommerce werd verkocht.

Echt horsemanship

Dante, in de twee jaar dat je bij ons was, heb ik je niet kunnen overtuigen om het spel bij ons te spelen. Maar nadat ik je moest opgeven, heb je me nog steeds zoveel informatie gegeven. Dat heeft me nog completer gemaakt.” Daarnaast bedankt Voorn zijn echtgenote. “Irma, zonder jou was mijn succes niet mogelijk geweest! In de toekomst hoop ik mijn kennis te kunnen delen met diegenen die geloven in correct rijden en echt horsemanship.”

Laatste CSI’s

Voorn reed zijn laatste internationale wedstrijden afgelopen juli en augustus in Kronenberg. Daar bracht hij Lucky’s Son van ’t Welthof (v. Verdi TN) en Tokay (v. Lord Z) aan de start in het 1,40 m.

Bron: Horses.nl/FB

9 reacties op “Albert Voorn zegt sport vaarwel

 • Thomas Guns

  Bedankt meneer Albert Voorn voor uw vakmanschap en de mooie momenten die u ons heeft gegeven. U bent paarden man pur sang.

 • RoyPoster

  Bondscoach!

 • Ravenswo

  Albert Voorn voor bondscoach! Oeff.. goed idee! Alleen zijn onze Nederlandse ruiters en onze KNHS (ook) erg eigenwijs!

 • Marinka

  een gevoelsmens, recht door zee en een echte paardenman, hopelijk komen er nog heel veel ruiters die wat van u overnemen op dat gebied

 • Van den Wouwer

  Bedankt Mijnheer Albert Voorn en Mijnheer met een hoofdletter is in deze zeer oprecht en tevens terecht !!
  Ik heb zoveel genoten vd lessen die mijn dochter , Axelle Windels , van jouw kreeg en hopelijk kunnen die spoedig hervat worden want dat is het positieve aan je terugtrekking uit de sport dat je meer tijd gaat hebben om les te geven Mvg en grote erkenning Luk Van den Wouwer

 • Sandra Evers

  Hopelijk krijgt u tijd om al uw ervaringen vast te leggen in een boek waar de volgende generatie van kan leren .Ik heb de eer gehad om U een paar x aan het werk te zien en daar veel van opgestoken .Voorbeeld 1 altijd je paard longeren voor je er op gaat geweldige tip .Dank daarvoor .

 • anne e kenes

  Bedankt Albert Voorn, voor de ” andere” benadering die 25 j geleden niet altijd begrepen werd, voor de inzichten in balans en houding , voor het nadenken over het wel of niet longeren voor het rijden ( ik doe het ook standaard ) .
  Voor de pittige uitspraken waarvan iedereen achterover ging om dan toch de plaats ter plekke te maken om hierover na te denken.
  Voor de goede raad die ik van u mocht ontvangen over allerhande onderwerpen.
  Kortom, U bent controverse, extravagant, scherp, open maar altijd interessant !
  Dank u , u bent een mensch

 • Barlagen

  Als mens staat Albert Voorn op eenzame hoogte! Chapeau!

 • Een geweldige sportman en een paardenman par excellence. Voor de KNHS en voor Nederland een mooie gelegenheid om van al die kennis en vaardigheid te gebruik te maken door hem als bondscoach aan te stellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.