Ga naar hoofdinhoud

Albert Zoer loodst Gallant ‘simpel’ naar M-zege

Gallant met Albert Zoer. Foto: De Paardenkrant/Jacquelien van Tartwijk

Het zag er zo simpel uit, maar het was de hand van meester Albert Zoer die Gallant zojuist naar de zege in de Blom Hengstencompetitie stuurde. De competitiewinnaars van vorig jaar, Grandorado en Willem Greve, eindigden fraai als tweede in de goed bezette M-klasse.

Albert Zoer sneed de lijnen van het barrageparcours haarscherp aan en maakte het zijn Mylord Carthago-zoon makkelijk met mooie voorwaartse afstanden. De 0 in 33.86 was bijna twee seconden sneller dan het resultaat van Greve en de zeer goed springende Grandorado. In de eerste omloop was de Eldorado-zoon nog wat lastig in de mond, maar daar maakte Greve in de barrage korte metten mee: 0/35.71.

Gino en Bart Bles

Het derde geld was voor de goed springende Gino (v. Biscayo), die onder een ambitieuze Bart Bles goed meewerkte om van het hout af te blijven: 0/36.01.

Maar liefst 14 combinaties haalden de barrage van het uitnodigende parcours dat Louis Konickx in de goed gevulde Amaliahal had neergezet. Gas geven was noodzakelijk om in de prijzen te rijden. Dat lukte Dennis van den Brink aardig met de patente Gringo (v. Catoki), maar de 0 in 36.43 leverde niet meer op dan de vierde plaats.

Mooiste omlopen

Gullit HBC en Monique van den Broek zorgden voor wellicht de twee mooiste omlopen. Alles klopte en de Cantos-zoon sprong uit het boekje. Met 0 in 37.45 seconde eindigden ze als vijfde.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook