Ga naar hoofdinhoud

Alexander Onyschenko wil Duitser worden

Vele jaren lang verleidde hij Duitse springruiters als Ulrich Kirchhoff en Katharina Offel ertoe om Oekraïener te worden, nu wil de Oekraïener Alexander Onyschenko Duitser worden. En hij kan rekenen op de steun van de burgemeester van Herzlake, het dorp in het Emsland waar Onyschenko leeft op een landgoed. Binnenkort gaat Onyschenko op inburgeringscursus.

In zijn vaderland Oekraïne wordt Alexander Onyschenko, die lid is van het nationale parlement, ervan verdacht de Oekraïense staat zo’n 100 miljoen Euro afhandig te hebben gemaakt. Er is een arrestatiebevel uitgevaardigd, maar de kans is klein dat Duitsland de oligarch, die rijk werd in de handel in gas en olie, uitlevert.

Politieke achtergrond

Het tegendeel lijkt nu waar: Herzlake heeft Onyschenko in zijn armen gesloten. In een gesprek met burgemeester Hans Bösken zei de Oekraïener dat de problemen in zijn vaderland een zuiver politieke achtergrond hebben.

Rijvereniging

Onyschenko heeft de plaatselijke rijvereniging steun toegezegd en hij heeft aangekondigd jaarlijks in Herzlake een groot internationaal concours te zullen organiseren. “Iemand die leven in de brouwerij brengt is hier van harte welkom”, aldus burgemeester Bösken tegenover de site Deutsche Welle. “Als een klein dorp als Herzlake met een groot concours in kranten en op radio en tv komt, dan is dat voor ons een enorme opwaardering.”

Bron: Deutsche Welle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook