Ga naar hoofdinhoud

Angelie von Essen ziet toppaard vertrekken

Angelie von Essen met Luikan Q. Foto: Daniëlle Smits/ www.arnd.nl

Met een hele rits Nations Cup-wedstrijden en maar liefst drie overwinningen op hun palmares vormden Angelie von Essen en Luikan Q (Luidam x Kannan) een topcombinatie. Daar is nu een einde aan gekomen. De tienjarige AES-ruin gaat zijn carrière onder een nieuwe ruiter voorzetten.

Dit jaar maakten Angelie von Essen en de door Dave Murray gefokte Luikan Q onder andere deel uit van het Zweedse team in Calgary, Dublin, Hickstead, Aken en Rome.

Dromen

“Luikan, ik ben zo dankbaar en trots dat ik een klein deel van jouw reis heb mogen uitmaken”, aldus Von Essen. “De eerste keer dat ik je zag, wist ik dat je speciaal was en je bleef bewijzen dat ik gelijk had. Tien Nations Cup-rondes, zes foutloos en drie overwinningen. Dank aan Dave Quigley en David Murray voor jullie vertrouwen en geloof in ons en dank aan het Zweedse team om ons de kans te geven. Grootste dank aan Luikan: je hebt mijn dromen laten uitkomen.”

Bron: Horses.nl/FB

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook