Ga naar hoofdinhoud

Aniek Diks is concurrentie te snel af

In de laatste rubriek van de donderdag op het CSI Twente in Geesteren was Aniek Diks met de AES-hengst Winston Jumper R haar collega's te snel af. Met een halve seconde voorsprong op de nummer twee, Rikke Belinda Barker, won de amazone uit Vorstenbosch de GP-kwalificatie. Remco Been nam met Mine that Bird de derde plaats voor zijn rekening.

De kwalificatie voor de Grote Prijs van Geesteren, aanstaande zondag, was een Twee Fasen-parcours over 1,40m. 22 van de 78 combinaties reden een dubbele nulronde en de top van het klassement lag erg dicht bij elkaar.

Halve seconde

Aniek Diks was de enige die uiteindelijk onder 29 seconden (28,62) dook met Cantos-zoon Winston Jumper R en pakte zo de overwinning. De Deense Rikke Belinda Barker bleef met Oh La’la (v. Orlando) op een halve seconde steken (29,05 seconden) en werd tweede.

Been weer in vorm

Ook Remco Been kwam maar iets te kort voor de zege, hij klokte 29,10 seconden op de tienjarige Carthino-merrie Mine that Bird. De stalruiter van Hank Melse is weer in vorm na zijn valpartij in Wierden waarbij hij zijn knie blesseerde.

Top vijf

De top vijf werd volgemaakt door Mohammed Ahmed Al Owais met Tsunami De Hus (v. L’Arc De Triomphe) en Spencer Roe op de KWPN’er Wonder Why (v. Padinus). Beiden zaten nog binnen een seconde van Diks.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook