Ga naar hoofdinhoud

Arc de Triomphe prolongeert Vion Cup-titel

Frank Schuttert met Arc de Triomphe

Vorig jaar was de donkerbruine ruin Arc de Triomphe (Triomphe de Muze x Calvados) al kampioen bij de zesjarige springpaarden. Vandaag prolongeerde hij in Ermelo eenvoudig zijn titel om de Vion Cup bij de zevenjarigen. Al voor de barrage stond vast dat hij kampioen zou worden. Toen Arc de Triomphe na de eerste wending verkeerd uitkwam besloot zijn ruiter Frank Schuttert op te geven. De titel was toch al binnen.

“Zo ontspannen ben ik een barrage nog nooit ingereden”, lacht Frank Schuttert na afloop van zijn proef. Of hij er nul of tien balken af zou gooien, de ruiter uit Stegeren was al zeker van de overwinning met zeven plaatsingspunten in de barrage. In totaal overleefden slechts drie paarden het selectieve en stevig gebouwde basisparcours van Louis Konickx. Naast de kampioen waren dit Aquila SFN (Ovidius x Lauriston) met Nathalie van der Mei en Abarlo (Ustinov x Concorde) met Sarah Johnstone. Zij werden vierde en zevende in de eindstand.

De hengst Berlin, die al tekende voor het vaderschap van de winnaar bij de vijfjarigen, levert ook de reservekampioen bij de zevenjarigen. Aberlin (Berlin x Jorn), die onder Julian Kraaij met de beste papieren de finale binnen kwam, komt met een totaal van 21 strafpunten op de tweede plaats binnen. Op plaats drie in het klassement volgt Another Pleasure (For Pleasure x G. Ramiro Z). De top negen mag het KWPN vertegenwoordigen in Lanaken.

Klik hier voor alle uitslagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook