Ga naar hoofdinhoud

Van Asten pakt wereldbekerpunten met tweede plaats in Bordeaux

Leopold van Asten met Zidane. Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

De wereldbekerwedstrijd in Bordeaux kende vanavond een uitermate spannend verloop met negentien ijzersterke combinaties in de barrage. Voor de tweede keer oprij ging de overwinning naar Frankrijk, Julien Epaillard volgde met Quatrin de la Roque LM Kevin Staut op. Leopold van Asten pakte de broodnodige wereldbekerpunten door met VDL Groep Zidane N.O.P. uitstekend tweede te worden.

Leopold van Asten moest als tweede de barrage van het 1,60m-parcours in. De dertienjarige Heartbreaker-zoon was bijzonder scherp, Zidane was hoog op de sprong, maar ook nog eens snel in de wendingen. 37,71 seconden was de eindtijd van het paar.

Nergens tijd verspeeld

Aanvankelijk leek het moeilijk om de tijd van Van Asten te kloppen. De eerste die het lukte om sneller te gaan was Eduardo Alvarez Aznar die op Rokfeller de Pleville Bois Margot (v.  l’Arc de Triomphe) 36,87 seconden finishte, maar een fout kreeg op de steilsprong na de dubbel, een van de twee scherprechters in het parcours.

Daarna was het Julien Epaillard die op de Quick Star-zoon Quantrin de la Roque nergens tijd verspeelde. Na de voorlaatste hindernis schreeuwde het Franse publiek hem in 35,92 seconden over de finish. Niemand kon dat kunststukje evenaren.

Punten voor Klatte

Regerend Young Rider kampioen Guido Klatte haalde zijn eerste wereldbekerpunten binnen met Qinghai (v. Quidam de Revel). De jonge Duitser kwam op de meet iets te kort om Van Asten van de tweede plek te stoten. Hij werd derde in 38,09 seconden.

De drie overige foutloze ritten kwamen op naam van Denis Lynch en All Star 5 (v. Argentinus) op de vierde plaats, Markus Brinkmann werd vijfde met Pikeur Dylon (v. Diamant de Semilly) en op zes de tweede Fransman Aldrick Cheronnet op Tanael Des Bonnes (v. Watch Me). Ludger Beerbaum was de snelste vierfouter. Hij finishte met Chiara (v. Contender) in 36,37 seconden met een fout op de steil na de dubbel.

Vijfde met Dana Blue

Maikel van der Vleuten had in het basisparcours wat pech met zijn Olympiade-paard VDL Groep Verdi TN N.O.P..Het middelste element van de driesprong ging er af en dat bracht hem op de 26ste plaats. Eerder op de avond werd hij wel vijfde in de 1,45m-proef direct op tijd met de negenjarige merrie Dana Blue (v. Mr. Blue)

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook