Ga naar hoofdinhoud

Audrey Coulter wint WB-omloop Sacramento

Sacramento had vannacht de tweede wedstrijd van het nieuwe wereldbekerseizoen in de Noord Amerikaanse liga. Audrey Coulter won met de Holsteiner Capital Colnardo op overtuigende wijze en gaat aan de leiding van het wereldbekerklassement. Haar leermeester Harrie Smolders miste met Apollonia de barrage door een balkje en werd twaalfde.


Acht combinaties hadden zich voor de barrage geplaatst. Publiekslieveling Richard Fellers ging met zijn good old Flexible als eerste van start en zette de zeer snelle tijd van 39,74 seconden neer. Hij moest het bekopen met een springfout, wat hem de vijfde plaats opleverde. De combinaties die volgden kwamen niet in de buurt van Fellers’ tijd, behalve Audrey Coulter. Zij stuurde de Colman-zoon uiterst behendig door het parcours en finishte foutloos in 39,85 seconden. De leerlinge van Harrie Smolders boekte hiermee haar tweede zege met het paard in Sacramento.

Eduardo Menezes uit Brazilië sprong net als Coulter een foutloze omloop. Hij was met Catalina (v. Chacco Blue) een seconde langzamer en moest genoegen nemen met de tweede plaats. De Canadees Christoper Surbey volgde op plaats drie met de KWPN’er Arezzo (v. Querlybet Hero) in 42,47 seconden. De vierde foutloze in de barrage was Georgina Bloomberg met Lilli (v. Lefevre). Zij reed de merrie in 46,40 seconden over de meet.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/World of Showjumping

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook