Ga naar hoofdinhoud

Balkje kost Van Gerwen overwinning in Grote Prijs

Jody van Gerwen WaldemarEen springfoutje in de barrage hield springamazone Jody van Gerwen zondagmiddag van de overwinning in de Grote Prijs voor young riders in Moorsele. In een barrage met vier deelnemers was ze weliswaar de snelste met Waldemar (v. Calvados), maar twee collega’s slaagden er in foutloos te blijven en eindigden boven haar. De overwinning ging naar de Franse Kelly Ettori met Cherie Lady.

Met een foutloze rit in een tijd van 35,54 seconden pakte Kelly Ettori de overwinning. De Belgische Talissa Witteboon was viertienden langzamer met Oural des Forets en tekende voor de tweede plaats. Van Gerwen was exact twee seconden sneller dan winnares Ettori, maar eindigde door de springfout op de derde stek. De uit Denemarken afkomstige Line Norager Kristensen eindigde met twee springfouten op de vierde plaats. Doron Kuipers was met Championess Song de beste Nederlandse vierfouter en werd zevende.

In de Grote Prijs voor kinderen konden de Nederlandse combinaties zondag geen spijkers met koppen slaan. Beste Nederlandse was Lisa Nooren met Zigo. Zij noteerde in het basisparcours vier strafpunten en werd daarmee dertiende. De overwinning ging naar de Britse Allen Millie met Trueleva.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.