Ga naar hoofdinhoud

Banda de Hus naar Amerika verkocht

Gregory Wathelet

De elfjarige merrie Banda de Hus is naar de Amerikaanse Ashley Fleischhacker verkocht. Banda begon haar carrière onder het zadel van Kevin Staut en de afgelopen twee jaar heeft Gregory Wathelet de merrie gereden.

De Oldenburgse dochter van Argentinus heeft onder beide ruiters vele internationale successen geboekt. In 2013 is de merrie tijdelijk uit de sport geweest om verschillende embryo’s te spoelen op Haras de Hus, waar nu drie draagmoeders zijn met embryo’s van Numero Uno, Con Air en L’arc de Triomphe. De merrie kwam in november terug in de sport in Opglabeek met de Belgische kampioen Wathelet om daarna te worden verkocht naar de VS.

De Fleischhackers zijn geen onbekenden in de springsport. Zo heeft de vader van Ashley, John Fleischhacker, als werkgever van Eric Lamaze ooit Hickstead aangekocht.

Bron Horses/Studforlife.com

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook