Ga naar hoofdinhoud

Bart van der Maat stuurt Quibery opnieuw naar Holsteiner titel

Quibery (v. Quintero) met Bart van der Maat - Foto: Janne Bugtrup

Quibery (Quintero x Caretino) werd in 2016 al Holsteiner Landeskampioen bij de vijfjarige springpaarden, toen nog onder Jonas Panje. Dit jaar herhaalde de Holsteiner Verbandshengst het kunstje van twee jaar geleden op de Holsteiner paardendagen in Elsmhorn, maar nu onder Bart van der Maat. Hij was met 39,81 seconden in de barrage ruimschoots de snelste in de finale voor zevenjarige Holsteiners. 

Van der Maat, sinds augustus 2016 stalruiter bij Rolf Göran Bengtsson, heeft via Bengtsson beschikking gekregen over een aantal hengsten van het Holsteiner Verband. Vooral met Quibery boert hij goed: eerder dit jaar won het duo al de youngster tour op de Hamburger Spring- und Dressurderby en vorig jaar op de Bundeschampionate was er een zege in de tweede kwalificatie. Dit jaar bleef Quibery de merries Dakota (v. Cormint) met Jaqueline Reese en Chianti (v. Cachas) met Kristin Kirchner voor.

Uitslag 7-jarigen

Keuringskampioen Unlimited wint bij vierjarigen

Ook bij de vierjarigen een kampioen voor het Holsteiner Verband. Daar was de zege voor de Holsteiner kampioenshengst 2016, Unlimited (Uriko x Casall) met Pashalis Ballas in het zadel. De vierjarige hengst kreeg van de jury een 8,5. Een 8,4 en de tweede plaats was voor de hengst Catdaddy (Cascadello x Quidam de Revel) met Thomas Kleis in het zadel en op drie opnieuw een zoon van de Nederlands gefokte Uriko: Uston (mv. Clarimo ASK) kreeg met Takashi Haase een 8,3. Op plaats 4 Dubbeldam, niet Jeroen, maar een naar de Nederlandse ruiter vernoemde hengst van Diamant de Semilly.

Uitslag 4-jarigen

Alle uitslagen van de Holsteiner paardendagen

Quibery met Bart van der Maat

Unlimited met Pashalis Ballas

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook