Ga naar hoofdinhoud

Battle of the Sexes eindigd onbeslist in Wellington

Candice King
Gisteravond kon het volgepakte Palm Beach International Equestrian Center in Wellington genieten van spannende springsport. Het hoofdnummer van de avond, de Battle of the sexes, was al zes jaar achtereen gewonnen door de vrouwen. Nu kwamen de mannen langs zij na een zware strijd.


De met $75.000 gedoteerde Battle bestond uit drie parcoursen, een parcours direct op tijd, de Match race en six-bar wedstrijd. Na de eerste twee onderdelen stonden de mannen onder leiding van Charlie Jayne bovenaan met twaalf punten, het vrouwen-team met captain Candice King volgde met acht punten. In de laatste ronde zorgde King er zelf voor door met Bugatti VDL tot en met de 1.80m foutloos te blijven en pakte samen met Alison Robitaille de nodige punten om de Battle onbeslist te laten eindigen.

$25,000 Suncast 1.50m Championship Jumper Classic
De 1.50m Championship Jumper Classic werd na barrage gewonnen door de Amerikaan Fernando Cardenas met Quincy Car (v. Galiani). Zijn enige tegenstander in de barrage was Ben Maher die met Sarena als eerste van start ging en een tijd van 35.47 seconde klokte. Sarena kwam uit onder de naam Sixtine de Vains met Pius Schwizer. In hun laatste optreden werd het paar derde in de wereldbekerwedstrijd van Helsinki. Cardenas reed daarna ook foutloos en kwam in de snellere tijd van 34.80 seconde over de finish. Liza Finsness werd derde met Shiver, gevold door Mclain Ward met de KWPN-er Zander (v. Cantos)

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Horses/Jennifer Wood Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.