Ga naar hoofdinhoud

Beerbaum’s Chaman (20) in zijn stal overleden

Ludger Beerbaum met Chaman. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Aan het einde van de dag, na zijn dagelijkste routine, is Chaman (Baloubet du Rouet x I Love You) in zijn stal overleden. De KWPN-hengst kende onder Ludger Beerbaum een zeer indrukwekkende carrière, met onder andere internationale overwinningen in Münster en Lyon. In 2014 eindigde de combinatie op de tweede plaats op de Wereldbekerfinale in Lyon.

Chaman werd in 1999 geboren bij BOA Agriculture in Enschede. Hij werd de eerste jaren gereden door Luciana Diniz, maar in 2011 nam Beerbaum de teugels over. Twee jaar geleden nam Chaman op CSI Riesenbeck op negentienjarige leeftijd afscheid van de sport.

De hengst is 20 jaar oud geworden.

Bron: Horses.nl/Ludger Beerbaum

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook